Van een maatwerkspecialist mag u verwachten dat niets aan het toeval wordt overgelaten. Dat doen we dan ook niet. Uw reis wordt tot in de kleinste details door ons voorbereid. We willen niet dat u voor nare verrassingen komt te staan. En als er tóch iets misgaat tijdens uw reis, zullen we er ter plekke alles aan doen om uw problemen op te lossen. Ook als ze buiten onze verantwoordelijkheid vallen. Daarom is het goed, om een aantal zaken te weten. 

Vervoer dat bij u past; Transfers, autohuur, eigen auto
De door ons verzorgde transfers naar uw hotel of naar de (lucht)haven zijn over het algemeen privétransfers. Wanneer u een hotel heeft gekozen dat niet in de directe nabijheid van het vliegveld ligt, is het al gauw lonend om niet voor een transfer, maar voor autohuur te kiezen. In de prijsbijlage vindt u de tariefvergelijkingen. De wegen in Griekenland zijn goed en het verkeer is veilig en niet druk, behalve in de grote steden.

Voor wie over voldoende tijd beschikt en niet opziet tegen lange ritten en overtochten is een reis met eigen auto een optie. Polyplan Reizen biedt als generaal agent van Superfast Ferries en ANEK Lines al jarenlang de gunstigste tarieven en voorwaarden voor de oversteek vanuit diverse Italiaanse havensteden naar Igoumenítsa en Pátra. Beide Griekse havens zijn uitstekende beginpunten voor autorondreizen. U kunt er ook voor kiezen om de rondreis in Igoumenítsa te beginnen en in Pátra te beëindigen, of andersom, zonder extra kosten (zie pagina 101). Op www.polyplan.nl vindt u onze vroegboekkortingen.

Onze sterrenwaardering; De plussen van Polyplan
In Griekenland worden twee methodieken gebruikt om accommodaties te classificeren: een sterrensysteem van 1 tot 5 en een indeling in Luxe, A, B, C en Tourist. Omdat geen van deze methoden u volledig inzicht geeft in wat u mag verwachten, hebben wij aan de sterren soms een + toegevoegd, om daarmee te benadrukken dat het hotel zich naar ons oordeel onderscheidt in bijvoorbeeld ligging, service of extra faciliteiten.

Verantwoord reizen; Omdat het zoveel beter voelt.
Polyplan Reizen is medeverantwoordelijk voor een duurzame toekomst van het reizen naar en in Griekenland. In samenwerking met de brancheorganisatie ANVR zetten wij ons in voor ‘Duurzaam Toeristisch Ondernemen’. Dat houdt in dat wij proberen de belasting van natuur en leefomgeving tot een minimum te beperken en dat we opereren met respect voor lokale cultuur, erfgoed en gebruiken. Ook binnen onze bedrijfsvoering passen we deze standaarden toe. Wij hopen dat u deze keuze toejuicht. U bent tenslotte een onmisbare schakel in dit beleid. Op www.polyplan.nl kunt onze beleidsverklaring en ons duurzaamheidsprogramma nalezen.

Ontmoet de specialisten, bij ons en bij u thuis
Op verschillende data in het jaar houden we in ons hoofdkantoor bij Schiphol informatieavonden over de reismogelijkheden in Griekenland. Onder het genot van Griekse kwaliteitswijnen en hapjes kunt u Theo, Alexander en onze andere enthousiaste specialisten de oren van het hoofd vragen. Wij verzoeken u te reserveren, zodat wij gericht kunnen inspelen op uw specifieke belangstelling en uw persoonlijke wensen. Als u liever Theo of Alexander in uw eigen omgeving ontvangt voor een groeps- of privépresentatie, dan kan dat ook. Wij beschouwen ons de vakantieambassadeurs van Griekenland en doen dit geheel vrijblijvend.

Onze preferentiepartners
Polyplan kiest zorgvuldig haar partners in Griekenland en Nederland. Op basis van tientallen jaren ervaring, geven wij voorkeur aan partners die dezelfde kwaliteit kunnen garanderen als de kwaliteit die wij aan u beloven. Voor sommige partners geldt zelfs dat wij hun diensten exclusief aanbieden.

Extra garanties
Polyplan is aangesloten bij alle brancheorganisaties die u extra zekerheid bieden.