Wij helpen u graag!

Bel +31 (0) 20 657 5657 of maak een afspraak

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Hoppen zonder haast

U kent het vast wel: dat gevoel dat u even de boel de boel wilt laten. Even lekker tot uzelf komen in een ontspannen ambiance. Volg ons stappenplan en gooi de stress overboord op de Sporaden. Stap 1: schakel terug op Skiathos. Stap 2: ontspan op Skopelos. Stap 3: relax op Alonnisos. Hoppen zonder haast. Het wérkt!

Prachtig strooigoed

De Sporaden liggen als strooigoed in de Egeïsche Zee, ten oosten van het schiereiland Pílio en ten noorden van het grote eiland Evia. Het zijn vier bewoonde eilanden op Waddenformaat, met vele tientallen ‘snippertjes’ rondom. Niet alleen een prachtig gezicht, maar vooral een aanrader voor een heerlijke ontspannen vakantie.

Skiathos, Skopelos en Alonissos zijn groener dan groen, met grillige kusten, een vrolijk en landelijk karakter, oude dorpjes, niet veel toeristische heisa, prachtige wandelroutes en een mild klimaat. Die eigenschappen en het feit dat de stranden tot de mooiste van de Middellandse Zee behoren, maken de Sporaden een geliefde vakantiebestemming. Op de prachtige natuurpaden in de binnenlanden en langs de kustkliffen komt u zelden iemand tegen. Vooral het voorjaar, dat op de eilanden gepaard gaat met een uitbundige kleurenpracht van wilde bloemen als cyclamen en papavers, is een fantastische periode om (lange) wandelingen te maken. Maar ook de andere seizoenen hebben hun charmes.

Skiathos

Bij aankomst met het vliegtuig ziet u hoe schilderachtig de haven en de witte huisjes tegen de heuvels eruitzien. Het centrum van Skiathos-stad is levendig: aan de brede havenboulevard zijn veel terrassen en taverna’s, met erachter knusse steegjes. De lange zandstranden aan de grillige zuidkust zijn het populairst. Ze zijn goed bereikbaar. Het tussen de zee en een lagune gelegen strand van Koukounaries geldt als een van de mooiste van Griekenland en het hele Middellandse Zeegebied.

Lees meer

Skopelos

Het wonderschone Skopelos is het grootste eiland van de noordelijke Sporaden. Het is puur en onbedorven. De hoofdstad heeft een van de mooiste natuurlijke havens in de Egeïsche Zee. Die werd vroeger van bovenaf bewaakt vanuit het Venetiaanse fort. Hier maakt u een geweldige entree, langs de kliffen die Skopelos zijn naam ‘de rots’ gaven. Wat meteen opvalt op het eiland, is het grote aantal kerken en kapellen. Er zijn er bijna 300. De meeste zijn gebouwd in de zeventiende eeuw.

Lees meer

Alonnisos

Op Alonnisos wonen maar 2800 mensen, bijna allemaal in de hoofdplaats Patitiri of het aangrenzende Votsi. Alonnisos-stad is sfeervol en gemoedelijk. De afwisseling van pijnbossen, olijfgaarden en open stukken met rotsige heuvels (tot 476 meter) maakt wandelen op Alonnisos heerlijk. De noordelijke westkust is ruig en grillig, de oostkust is gemakkelijker begaanbaar, met glooiingen die geleidelijk in zee verdwijnen.

Lees meer

Skyros

Ver weg van Skiathos, Skopelos en Alonissos ligt het grootste eiland van de Sporaden, het rotsachtige Skyros. Dat is alleen te bereiken met de veerboot vanaf Evia. Skyros-Stad is zoder twijfel het mooiste hoofdstadje van alle Sporaden, met een roerige geschiedenis. Ook in de mythologie speelt dit eiland een rol, bijvoorbeeld in de verhalen over Achilles. Vanwege de ligging raden wij aan Skyros op te nemen in een reis door Centraal-Griekenland en Evia.

Lees meer

Uw reis op maat? Bel of vraag een offerte aan