Agamemnon was in de Griekse mythologie de machtige heerser over een groot deel van de Peloponnesos. Dit grote schiereiland is een groot archeologisch openluchtmuseum, met gouden stranden ter afwisseling. Deze autorondreis heeft het allemaal.

Accommodatie

Vlucht van Amsterdam naar Préveza. Meteen nadat de huurauto aan u is overgedragen op het vliegveld rijdt u naar het zuiden, om vervolgens de spectaculaire tuienbrug van Antirio naar Río over te gaan. Langs Pátra gaat u naar Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen, voor de overnachting.

Accommodatie

Langs de kust naar Pýlos, dat vroeger Navarino heette, was ooit het decor van de beroemde zeeslag die de Griekse onafhankelijkheid inluidde. Vervolgens rijdt u nog zuidelijker het schiereiland Messinië op naar Pýlos.

Accommodatie

Via Kalamáta naar het ‘tweede’ schiereiland. Langs het Taigetosgebergte naar Areópoli, de poort naar de ruige Máni. 

Accommodatie

Als u gisteren geen tijd had voor de grotten van Dirós dan is er vandaag een herkansing. Van Areópoli rijdt u naar het pittoreske Gýthion voor een kopje koffie aan de haven. Vervolgens rijdt u naar het imposante ‘Gibraltar van Griekenland’, Monemvasía. Zorg dat u tijd overhoudt hiervoor, u overnacht in een van de gerestaureerde huizen in het vestingstadje.

Accommodatie

Vandaag rijdt u naar het noorden, een schitterende tocht dwars door het Parnonasgebergte met hooggelegen dorpjes als Kosmás. Voorbij Leonídio volgt u de kustweg naar het elegante Nauplion, de eerste hoofdstad van de huidige Griekse staat. Hier overnacht u.

Accommodatie

Via het beroemde theater van Epidaurus en langs het Kanaal van Korinthe rijdt u over de snelweg in de richting van Pátra. Voor Pátra slaat u rechtsaf, de Rio-Antirriobrug over, naar het vasteland. Aan de overkant slaat u weer rechtsaf en volgt u de kustweg naar Náfpaktos. 

Accommodatie

Via Amfilóchia en Vónitsa keert u terug naar Préveza, naar uw hotel.

Voor uw terugvlucht naar Amsterdam levert u de auto af op de luchthaven. Maar... u kunt natuurlijk ook vanuit Préveza verder rijden naar bijvoorbeeld de prachtige landschappen van Epirus of over de drijfbrug naar het eiland Lefkas.