De Macedonische koning Alexander de Grote wordt gezien als de grootste Griek aller tijden. De  autorondreis met zijn naam voert niet alleen naar zijn geboortegrond in het noorden, maar ook langs andere cultuurschatten en natuurwonderen die lang verborgen zijn gebleven. Daaronder zelfs een autonoom monnikenstaatje!

Accommodatie

Vlucht van Amsterdam naar Vólos. Op het vliegveld van Vólos neemt u uw huur auto in ontvangst. Langs de ‘Olympische Rivièra en het Olympusgebergte rijdt u naar Vergína. Het museum dat is gebouwd in de grafheuvel van Alexanders vader Philippus bevat unieke kunstschatten. U overnacht vlakbij.

Accommodatie

Binnen een uur bent u in Thessaloníki, de levendige tweede stad van Griekenland, met Byzantijnse bouwwerken en prettige winkelstraten.

Accommodatie

Stadswandelingen en shoppen.

Over het schiereiland Chalkidikí rijdt u naar de oostelijke uitloper, Athos genaamd. Athos is een autonoom monnikenstaatje, verboden voor vrouwen. U verblijft aan het strand in de grensplaats Ouranoúpoli.

De dag voor een boottocht langs de imposante kloosters van Athos.

Accommodatie

Terug langs Thessalonikí en Pélla, beroemd vanwege de Macedonische opgravingen. Edessa is aantrekkelijk vanwege de klaterende watervallen. U overnacht er in een traditioneel huis.

Accommodatie

Prachtige route langs bergmeren naar het sfeervolle Kastoriá, dat op een schiereiland in zo’n meer ligt. Uw hotel is in het oude centrum.

Een bloedmooie tocht brengt u in het hart van Zagória, een adembenemend berglandschap. U overnacht in het bergdorp Megálo Pápingo, vlakbij de befaamde Víkoskloof.

Wandelen, raften, fotograferen of relaxen? Zeg het maar.

Accommodatie

Via de Oosterse vestingstad Ioánnina en een stukje van de supersnelweg Egnatía Odós rijdt u naar de indrukwekkende rotskloosters van Metéora. U overnacht vlakbij in Kalampáka.

Door een landbouw gebied en het Parnassosgebergte rijdt u naar het beroemde Orakel van Delphi. U overnacht comfortabel op 10 kilometer, in Aráchova.

Accommodatie

Ook vanochtend kunt u Delphi bezoeken. Daarna rijdt u terug naar Vólos en het beboste schiereiland Pílio. U verblijft in de bergen in één van de leukste dorpjes, Portoriá.

Accommodatie

Pílio is een wandelwalhalla. Ook: oude dorpen, traditioneel treintje. 

Accommodatie

Pílio is een wandelwalhalla. Ook: oude dorpen, traditioneel treintje. 

U rijdt door Vólos naar het vliegveld en levert daar uw huurauto in. Vlucht van Vólos naar Amsterdam.