Asopos is niet alleen de naam van een rivier op Evia die in de oudheid werd vereerd als een god. Het is ook de naam van een Griekse slaaf, 2600 jaar geleden de verteller van één van de mooiste fabeltjes uit de literatuur: het verhaal van de vos en de raaf. De laatste laat zich door de sluwe vos verleiden om te proberen te gaan zingen, waardoor het stukje kaas zo uit z’n snavel in de bek van de vos valt. Deze rondreis is géén fabeltje. 

Vlucht van Amsterdam naar Athene. U wordt opgewacht op het vliegveld en de huurauto wordt aan u overgedragen. Vervolgens rijdt u over de snelweg A1 naar het kustplaatsje Arkítsa, om daar met de ferry over te steken naar Evia. U komt aan in het beroemde kuuroord Loutrá Edipsoú (gemeente Edipsós).

Doe net als de Romeinse veldheer Sulla deed, en net als velen voor en na hem: dompel onder in het weldadige geneeskrachtige hete water uit de thermaalbronnen die Edipsós faam bezorgden. Na een van de vele wellnessbehandelingen kunt u als herboren verder.

Accommodatie

Vandaag rijdt u langs de fabelachtig mooie kustweg een stukje zuidelijker, naar het voorname kustplaatsje Límni. Dat is fraai gesitueerd tegen de heuvels die uit de Noordelijke Golf van Evia oprijzen. Límni is een authentieke plaats, dat nog niets van zijn charme heeft verloren, doordat toeristen het nog amper hebben ontdekt. Even voorbij Límni ziet u een oude schoorsteen. Dat was ooit de fabriek waarin de witte grondstof voor porselein werd geproduceerd, maar nu hoort het bij uw heerlijke hotel: Kaminos natural senses. 

Accommodatie

Over de bergrug gaat u vandaag naar het zuiden, langs Evia’s hoofdstad Chalkída, waar het eiland bijna het vasteland raakt. Hier kunt u getuige zijn van een merkwaardig natuurverschijnsel: de zee die hier elke dag het heen-en-weer krijgt. Uw doel ligt echter iets verder langs de kust: het gezellige Erétria, dat in de oudheid een stadstaat van betekenis was.

Accommodatie

De opgravingen en het Archeologisch Museum zijn aanraders, maar als u wilt ontspannen aan het strand, kan dat hier ook prima.

Accommodatie

En dan is het zuidelijke deel van Evia aan de beurt. U zult merken dat de natuur hier veel ruiger is, veel minder groen ook dan het midden en noorden. Zuid-Evia blinkt vooral uit vanwege de fantastische stranden en de bijbehorende watersportmogelijkheden. Uw eindbestemming op Evia, Marmári, is één van die oorden waar u daar ten volle van kan genieten. En u zult merken: het toerisme heeft hier absoluut nog geen nare sporen achtergelaten. 

Accommodatie

U pakt de ochtendferry van Marmári naar Rafína op het vasteland. Daarna is het nog een peulenschilletje naar het centrum van Athene. U kunt uw huurauto inleveren bij het hotel en heeft dan nog de rest van de dag en de avond om na te genieten in Griekenlands bruisende hoofdstad.

Transfer naar de luchthaven van Athene.

Vlucht van Athene naar Amsterdam.