Het had maar zo gekund of we hadden deze autorondreis een andere naam moeten geven. Ifigenia moest namelijk door haar vader Agamemnon, de legeraanvoerder bij de slag om Troje, aan de goden worden geofferd zodat hij letterlijk de wind in de zeilen zou krijgen. Het meisje werd echter gelukkig door godin Artemis met een hert verwisseld zodat Ifigenia kon worden gered. Wij kennen het verhaal dankzij Euripides, die erover schreef in zijn toneelstuk Ifigenia en Aulis.

Accommodatie

Vlucht van Amsterdam naar Athene. U wordt opgewacht op het vliegveld voor het vervoer naar uw hotel in Athene.

Accommodatie

Vandaag heeft u alle gelegenheid de hoofdstad te verkennen. Uw hotel bevindt zich op wandelafstand van de Akropolis, het nieuwe Akropolis Museum en Pláka, de uitgaanswijk.

Accommodatie

Vanuit Athene rijdt u naar de haven van Rafína (28 km) voor de ferry naar Evia. U komt aan in Marmári. Na aankomst in Marmári rijdt u naar het plaatsje Kárystos (17 km).

Accommodatie

Het massatoerisme heeft Evia nog niet weten te vinden, maar Grieken, vooral Atheners, weten al langer wat er te halen valt. Op zuidelijk Evia concentreert het aanbod aan attracties, activiteiten en ontspanningsmogelijkheden zich vooral in Kárystos. U kunt dus zelf bepalen of het een dagje strand, of een dagje actief wordt. Of een combinatie natuurlijk.

Accommodatie

Vandaag gaat u verder naar Kými. Vanuit deze plaats is het ook mogelijk om uw rondreis uit te breiden met een bezoek aan het Sporaden-eiland Skýros.

Accommodatie

Maar op Evia blijven is ook een goede keus. Kými is zelf een pittoresk en voornaam plaatsje, met een roemrijke geschiedenis, maar u kunt van hieruit ook de natuur in van het centrale Dírfigebergte. Schitterend!

Accommodatie

Vandaag steekt u Evia weer over naar de zuidkant van het centrale deel. U gaat naar naar het gezellige dorpje Erétria, in de oudheid een belangrijke stadstaat.  

Accommodatie

De opgravingen en het Archeologisch Museum zijn aanraders, maar als u wilt ontspannen aan het strand, kan dat hier ook prima.

Accommodatie

Vandaag trekt u naar het noorden, met als bestemming het havenplaatsje Límni. U verblijft in Hotel Kaminos, te herkennen aan de oude schoorsteen die bij een grondstoffabriek voor de porseleinindustrie hoorde.

Accommodatie

Límni is een heerlijk oord om in rond te slenteren. Het bescheiden toerisme heeft nauwelijks iets veranderd aan de authenticiteit van het kustplaatsje, dat tegen de heuvels is gebouwd.

Deze dag rijdt u naar de noordoostkust van Evia, naar het schitterende vijfsterrenhotel Thalatta Sea Side Resort. Hier is het genieten tot een ware kunst verheven.

Vandaag heeft u een luxeprobleem: blijft u heerlijk in het hotel genieten van een wellnessbehandeling, gaat u lekker voor het hotel op het strand liggen of gaat u wandelen of fietsen tussen de pijnbomen op de berghellingen? Enfin, u weet zelf wel wat u wilt.

Naar het havenplaatsje Loutrá Edipsoú (gemeente Edipsós) voor verblijf in het prachtige Thermae Sylla Spa Wellness Hotel. Alweer zo’n lastige keuze: vandaag een ultieme wellness treatment, of morgenochtend, voordat u terug naar Athene rijdt? Keuze genoeg uit de behandelingen. Al in de oudheid was dit Griekenlands belangrijkste thermaalbad.

Accommodatie

In Loutrá Edipsoú gaat u aan boord van de ferry naar het plaatsje Arkítsa op het vasteland. Vanuit daar volgt u de snelweg naar Athene.

Transfer naar de luchthaven van Athene. Vlucht van Athene naar Amsterdam