Centaurs, in het Grieks Kentavros, waren in de mythologie half mens, half paard. Ze leefden in de beboste bergen van het schiereiland Pílio. Paardrijden kan daar nog steeds, net als wandelen, een historisch treinritje maken of op een dorpsplein onder een eeuwenoude plataan de inwendige mens verwennen. Pílio is slechts een van de parels van centraal Griekenland. Dat vraagt om een fantastische ontdekkingstocht.

Accommodatie

Vlucht van Amsterdam naar Vólos. Op de luchthaven wordt uw huurauto aan u overgedragen. Deels over de snelweg Athene - Thessaloníki naar Metéora, de miraculeus op monolieten gebouwde Byzantijnse kloosters. U overnacht aan de voet van de rotsen, in Kalampáka.

Over de fraaie supersnelweg Egnatía Odós en Oosters aandoend Ioánnina naar een van de mooiste natuurgebieden van Europa: de bergen van Zagória met de befaamde Víkoskloof. U overnacht in het bergdorp Megálo Pápingo.

Wandelen, raften, fotograferen of relaxen?

Accommodatie

Terug langs Ioánnina, door bossen en langs een riviertje naar Préveza aan de Ionische Zee. U verblijft in het heerlijke havenkwartier, leuk om te winkelen en te eten. 

Accommodatie

Langs de Ambrakische Golf naar Amfilochía en vervolgens naar Messolóngi, langs de Golf van Pátra en ’s werelds langste tuienbrug, die u rechts laat liggen. U blijft de kustweg volgen via Náfpaktos, Itéa en Delphi, om een paar kilometer verderop te overnachten in Aráchova.

Accommodatie

Vandaag heeft u de gelegenheid om de opgravingen van Delphi uitgebreid te gaan bekijken. Daarna rijdt u door de bergen via Amfíssa naar Lamía, om daar de snelweg naar Thessalonikí op te gaan en er vervolgens weer af te gaan bij Vólos. Op het schiereiland Pílio verblijft u in van de mooiste dorpen, Portariá.

Accommodatie

Vooral de wandelmogelijkheden zijn geweldig op Pílio, maar u kunt er ook een ritje maken met de historische trein. 

U keert terug naar de luchthaven bij Vólos en draagt daar uw huurauto weer over. Vlucht van Vólos naar Amsterdam.