Hoogtepunten van de Cycladen (Santoríni, Délos en Mýkonos), Kreta en de Peloponnesos. Tussendoor ook korte bezoeken aan andere eilanden in de Egeïsche Zee.

De nieuwste aanwinst in de Variety Cruises-vloot is de Harmony V (56 meter). Het motorjacht is te water gelaten in juli 2009. Centraal in het leven aan boord liggen de bar, de lounge en het restaurant van het hoofddek en het zonnedek, waar afhankelijk van het weer en de plaats de maaltijden worden geserveerd. Het statige restaurant met de aansluitende gezellige bar heeft rondom grote ramen die een prachtig uitzicht garanderen en is ruim genoeg om de maaltijden in één zitting te serveren. Het zonnedek is de ideale plaats om te relaxen, een boek te lezen en van het uitzicht te genieten. Er is een comfortabel zwemplatform bij de achtersteven.

Accommodatie aan boord
De 25 hutten van de Harmony V liggen op het hoofddek (9) en het bovendek (16). Alle comfortabele hutten zijn modern ingericht met meubilair in zachte tinten en hebben grote ramen. De 16 hutten op het bovendek zijn naar keuze ingericht met een dubbel bed of met aparte bedden. De 9 hutten op het hoofddek hebben vast een dubbel bed (6) of aparte bedden (3). Alle hutten hebben een badkamer met douche en toilet. De hutten zelf bieden een flatscreen-tv, dvd-speler, muziekkanalen, koelkastje, haardroger, kluisje en zijn uitgerust met regelbare airco.

Inscheping tussen 14.00 en 15.00 uur, kennismaken met de bemanning en andere passagiers. Op weg naar eilanden Délos en Mýkonos langs Kaap Soúnion, de uiterste punt van het schiereiland Attica. Hoog op de kliffen de indrukwekkende Tempel van Poseidon. Na diner kort oponthoud in het gezellige haventje van het eiland Kéa, populair bij Atheners in het weekend.

Langs de iconische wit-blauwe kapellen van enkele Cycladen naar het onbewoonde heilige eiland Délos, de geboortegrond van Apollo. Na een bezoek aan dit uitgestrekte openluchtmuseum voor een verfrissende duik en de lunch in een van de vele mooie baaien van Mýkonos wordt in de namiddag de haven van dat eiland bereikt. De kleine straatjes, de witte huisjes, de bars en de vele terrassen van het spectaculaire  Klein Venetië blijven aanlokkelijk tot in de kleine uurtjes. Overnachting in haven Mýkonos.

Rond het middaguur aankomst op een van de bekendste Griekse eilanden, Santoríni. Met tender naar het kleine haventje en vervolgens 600 treden, lopend, op de ezel of met de lift. Hoe men het ook doet, de beloning is groot. In het hoog op de rotsen gelegen, fotogenieke Fíra raakt men niet uitgekeken. Na een wandeling door de schilderachtige straatjes van het plaatsje is de avond gewijd aan de onvergetelijke zonsondergang in het al even schilderachtige en hooggelegen Oia (spreek uit Ia), op 10 km van Fíra. Rond middernacht vertrekt de Harmony met bestemming Réthymnon op Kreta.

In de ochtend aankomst in het schilderachtige, authentieke haventje van Réthymnon. Het haventje met rondom de taverna’s met verse vis heeft een bijzondere charme, net als rest van de oude binnenstad. Vanaf Réthymnon staat een excursie gepland naar het even buiten Heraklion gelegen Paleis van Knossos. Laat vertrek naar het eiland Kýthira.

Zwemstop onderweg. Kýthira ligt tussen Kreta en de Peloponnesos en is hard op weg een populaire vakantiebestemming te worden. Het is rijk aan zoetwater en daardoor met een uitbundige plantengroei, gezellige dorpjes en prachtige stranden. Overnachting in Kýthira-Stad, dat heel gezellig is.

Een vroeg vertrek  naar Monemvasía, de met een brug aan het vasteland verbonden ‘Griekse Gibraltar’. De volledig ommuurde stad telde in zijn hoogtijdagen 50.000 inwoners en doorstond telkens weer een beleg, tot een van 3 jaar toe. Monemvasía heeft een bovenstad met ruïnes en een benedenstad die prachtig is gerestaureerd. In de voormiddag vertrek van Monemvasía naar Nauplion. Zwemstop onderweg. Aankomst in Nauplion in de avond. De eerste hoofdstad van het moderne Griekenland is nog steeds een stad met allure. Vooral de oude stad, gebouwd tegen de rotsen, maakt indruk met zijn statige herenhuizen. Overnachting voor de rede van Nauplion. 

Vroeg in de ochtend is een excursie mogelijk naar Mycene, de stad van Agamemnon, leider in de oorlog tegen Troje. In de voormiddag vertrek van Nauplion naar het eiland Ydra, 3 uur varen. Een levendige haven, vooral bezocht door dagtoeristen. Het eiland is autovrij. Overnachting in de haven.  

Vroeg vertrek naar thuishaven Marina Zeas, met ontbijt onderweg. Afscheid van bemanning en nieuwe vrienden. Transfer naar vliegveld. Vlucht Athene - Amsterdam.