De Cycladen heten zo omdat de eilanden in cirkels om het nietige Délos liggen, de heiligste plek in de Griekse oudheid. De tientallen eilanden zijn de kroonjuwelen van de Middellandse Zee. Onze  cruise met het motorzeiljacht Galileo is dé manier om Délos en de mooiste Cycladen te ontdekken.

De Galileo (51 meter) is klassiek motorzeiljacht met stalen romp, dat in 2007 een ingrijpende facelift onderging. Het heeft een smaakvol interieur. Op het hoofddek bereikt u via de lounge annex bar het sfeervolle restaurant, dat is ingericht met veel hout en leer. Heel populair bij passagiers is het open dek met bar, waar u al dan niet in de schaduw kunt genieten op de ligbedden en in de jacuzzi.

Accommodatie aan boord
Alle 26 buitenhutten hebben grote ramen of patrijspoorten. Ze bevinden zich op het bovendek of op het benedendek en zijn smaakvol ingericht met een dubbel bed of aparte bedden. Airco, voldoende bergruimte, radio, muziek en telefoon. Badkamer met douche en toilet. De hutten aan het bovendek hebben ruimte voor een derde bed.

Tussen 14.00 en 15.00 uur inscheping en kennismaking met bemanning en andere passagiers. Later in de middag vertrek naar Póros, een van de eilanden in de Saronische Golf voor een kort bezoek aan de levendige haven. Na het diner vertrek in de richting van Kímolos. 

Kímolos en Políegos zijn twee bij elkaar liggende eilandjes met prachtige stranden. Afhankelijk van de omstandigheden wordt voor een van twee gekozen. Gelegenheid tot zwemmen, barbecue op het dek. In de namiddag vertrek naar Folégandros, een van de minst bekende eilanden en mede daardoor aantrekkelijk. Een bezoek aan de indrukwekkende bovenstad van Folégandros, mogelijkheid voor een romantisch diner. 

Voor dag en dauw vertrek van Folégandros voor de oversteek naar Santoríni. Aankomst aldaar na het ontbijt. Het eiland heeft de vorm van een incomplete kraterrand en het is dan ook ontstaan door vulkaanuitbarstingen. Met de tender naar het haventje en vervolgens 600 treden omhoog, lopend of op een ezel en anders met de lift. De beloning is groot. Het plaatsje Fíra is namelijk bijna te mooi om waar te zijn, een paradijs voor fotografen. Na een wandeling door de schilderachtige straatjes wacht de spectaculaire zonsondergang in het eveneens hooggelegen Oia (spreek uit Ia). Overnachting voor de kade van Santoríni.

Tijdens ontbijt vertrek naar Páros. Onderweg een korte stop voor een plons in de altijd blauwe zee bij Antiparos. In de vroege middag aankomst op Páros. Een bezoek aan Parikiá of het pittoreske vissersplaatsje Náoussa. Daarna de gezellige ‘Griekse Avond’, het jacht blijft in de haven van Páros. 

Vroeg in de ochtend vertrek naar Mýkonos. Eerst een bezoek aan het onbewoonde eiland Délos, het eiland van Apollo, voor een bezoek aan het werelderfgoed. Daarna genieten van een van de vele prachtige stranden van Mýkonos, in de omgeving van het stadje met de smalle straatjes, witte huizen en blauwe koepels. Een drankje in Klein Venetië met uitzicht op de karakteristieke windmolens. De boot blijft in de haven van Mýkonos. 

Vroeg vertrek naar Sýros met een zwemstop onderweg. Vooral de hoofdstad van de Cycladen, Ermoúpoli, verdient een uitgebreide verkenning. De overnachting is hier in de haven. 

In de ochtend aankomst op Kýthnos voor een zwemstop in Kolones Baai, waarna wordt teruggevaren naar de thuishaven, Marina Zeas. Hierbij passeert u Kaap Soúnio, met daarop de imposante Tempel van Poseidon. De laatste overnachting is in de Marina Zeas.

Ontbijt aan boord, afscheid van bemanning en medepassagiers.