Zeilen op de Ionische zee met de Onan, in het kielzog van Odysseus

Het schoenerjacht de Onan maakt al sinds 2002 vanuit Zakynthos avontuurlijke zeiltochten tussen de Ionische eilanden aan de westkant van Griekenland. Een fantastisch zeilgebied met vele eilanden, beschutte baaien en een heldere  azuur blauwe zee. Kefalonia, Ithaca, Levkas, maar ook Kastos, Kalamos, Meganisi of Paxi, eilandjes waar je misschien nog nooit van gehoord hebt en waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Elke dag doen we een ander Grieks plaatsje of haventje aan en ondertussen is er tijd genoeg om te zwemmen of snorkelen, te zonnen in baaitjes met prachtig helder en warm water.

Je hoeft niet te kunnen zeilen om mee te gaan, maar als je wilt kun je actief meedoen; zeilen hijsen, schoten aantrekken, ankeren en uiteraard kun je ook zelf achter het roer van dit grote zeiljacht staan! De ervaren schipper is er om het allemaal in de goede banen te leiden en kent hij de mooiste plekjes en de beste restaurantjes.

Op de Onan kun je een kooi of hut boeken als meezeiler samen met anderen of je kunt het hele schip afhuren voor een zeilvakantie met de familie of een groep vrienden of collega's. Er zijn 13 slaapplaatsen maar op de Meezeilweken gaan we uit van 8 gasten.

De Onan is met 23 meter en 250 vierkante meter zeil een van de grootste zeiljachten in dit gebied.  Zij werd eind vorige eeuw in Friesland gebouwd maar verruilde al snel de koude Noordzee voor de warme wateren van de Middellandse zee. Het schip is volledig uitgerust voor een fantastische zeilvakantie. Aan dek is er genoeg ruimte om te zonnen of je af te zonderen met een boek en een glas en onderdeks vind je de slaapplaatsen, douche  en toiletten en natuurlijk de Kombuis om je culinair te kunnen uitleven.