Welkom in de stad van de oudheid, de stad van godin Pallas Athena, een openluchtmuseum waar heden en verleden naadloos met elkaar verweven zijn. Griekenlandspecialist Polyplan kent als geen ander de leukste plekjes in Athene!

Sinds de Olympische Spelen van 2004 is Athene meer dan ooit een bruisende metropool, met een autovrij centrum en tal van gezellige pleinen terrassen en winkelstraten, maar ook met musea van wereldniveau en een schoon en efficiënt metronetwerk. Athene is bovenal de stad van de Akropolis, de tempelstad die hoog boven alles uitrijst en waakt over de moderne stad. U zult uw ogen uitkijken op de plek waar ooit de Griekse beschaving begon. Maar niet alleen vanaf de Akropolis is Athene adembenemend, ook beneden valt er veel te ontdekken. De mediterrane sfeer in de smalle, steile straatjes van Anafila en op de gezellige pleintjes met Griekse taverna's in de volkswijk Plaka. Een hypermodern museum met de mooiste schatten uit de oudheid. Chique boetieks, leuke wijkjes en een uitgaansgebied met hippe bars en clubs op het terrein van een voormalige gasfabriek. En niet te vergeten: het mooie strand van Glyfada, gemakkelijk te bereiken met de tram vanuit de stad. Polyplan brengt u ernaartoe met de dagelijkse vluchtverbinding van Transavia.com. Op deze website kunt u kiezen uit verschillende hotels met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Bij aankomst heeft u een transfer naar uw verblijfsaccommodatie.

's Avonds kunt u een bezoek brengen aan de populaire wijk Plaka. De oudste wijk en tevens het toeristische hart van Athene. In de wirwar van steile straatjes en verborgen pleintjes zitten veel souvenirwinkels en taverna's met gezellige terrassen. Hier eet u souvlaki en moussaka voor een zacht prijsje.

 

 

Een (privé)stadswandeling met een Nederlandstalige gids die in Athene woont. U hoort bijzondere verhalen en komt op bekende en minder bekende plekjes in Athene. Een aanrader voor (kleine) groepen of mondain shoppen in Kolonaki, het Amsterdam-Zuid van Athene.

Breng een bezoek aan de Akropolis. Het juweeltje van Athene met maar liefst vier belangrijke overblijfselen uit de Oudheid. De hele ring rondom de heuvel is afgesloten voor verkeer, u kunt er rustig wandelen over brede promenades die doorkijkjes bieden op de beroemde rots. 

Na het ontbijt in uw verblijfsaccommodatie wordt u met een transfer naar het vliegveld van Athene gebracht.