Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Populaire eilandjes

De eilandjes in de Saronische Golf zijn populair bij de Atheners. Aigina, Poros, Ydra en Spetses zijn favoriet, ook van ons. Prachtige, lieflijke eilanden, die per draagvleugelboot snel bereikbaar zijn vanaf de grote stad. Perfect te combineren met een paar dagen Athene: even bijkomen in alle rust op een rustig strand, struinen over een marktje, de zon zien ondergaan op een terras aan het water.

Opladen en genieten

Vooral in de weekeinden worden deze eilanden frequent bezocht door dagjesmensen uit de agglomeratie Athene. Dat brengt overdag een gezellige drukte met zich mee. ’s Avonds, als de laatste (draagvleugel)boot is vertrokken, keert de rust weer. U kunt hier van alles doen om even heerlijk te ontspannen. De wandelroutes zijn fantastisch, verdwalen kan niet en u heeft bijna overal prachtig zicht op Attica of de Peloponnesos, of op beide. Spetses is het ideale fietseiland, fietsverhuur is ruim voorhanden.

Vanuit Athene bent u in mum van tijd op een van de Argo-Saronische eilanden. Na de drukte van de stad is het heerlijk bijkomen op een van deze lieflijke eilandjes. Het is dan ook niet verwonderlijk dat wij al vele reizigers hebben aangeraden om een city-trip naar Athene op deze manier af te sluiten. Andersom kan natuurlijk ook. Wij stellen graag uw ideale reisschema samen.

Vanaf Piraeus begint het eilandgevoel

Alle eilanden van de Argo-Saronische archipel hebben hun eigen karakter en pluspunten. Aigina is het pistache-eiland. Poros is een schoolvoorbeeld van Griekse eilandarchitectuur. Het kunstenaarseiland Ydra is autovrij. Spetses is groen, mondain en elegant. U kunt met gemak in een week drie eilanden bezoeken om de verschillen te ervaren.

 • Bezienswaardigheden: De Dorische Tempel van Aphaia op Aigina, nabij Agia Marina en Agios Nektariosklooster. De haven van Ydra en Hotel Bratsera, ooit de sponsfabriek van Ydra.
 • Gezellige plaatsjes: de oude haven van Spetses, met een fraaie wandelroute en het Bouboulina Museum, gewijd aan de legendarische heldin uit de Onafhankelijkheidsoorlog. De bootjesmarkt in de knusse haven van Aigina.
 • Excursies: Vanaf Ydra kunt u excursies maken naar het minuscule eilandje Dokos in de Straat van Ydra en naar Ermioni op het vasteland van de Peloponnesos. Ook zijn er ezeltochten mogelijk naar diverse orthodoxe kloosters.
 • Actief: maak een wandeling naar het hoogste punt in Poros-Stad, met de markante klokkentoren.
 • Ontspannen: op Ydra en Spetses brengen watertaxi’s u comfortabel naar diverse stranden.
Lees meer over deze eilandengroep

Autovrij en schilderachtig Hydra

Pistache-Eiland Aegina

Poros: stad en groen

Elegant Spetses

Paradijsjes vlak bij Athene

Ons reisaanbod Argo-Saronische eilanden

De Argo-Saronische eilanden zijn ideaal om te combineren, bijvoorbeeld met een bezoek aan Athene. Onze voorbeeldreizen kunt u direct boeken of aanpassen naar eigen wens. Wij helpen u daar graag bij.

 • Per draagvleugelboot reist u in twee uur vanuit Athene naar Spetses, en vanaf dat moment kan het grote genieten beginnen. U proeft de sfeer op de vier totaal verschillende eilanden, geniet van de lokale lekkernijen en maakt kennis met een van de meest lieflijke eilandengroepen van Griekenland.
  Inbegrepen:
  • Transfer
  • Overnachting(en)
  • Logies & ontbijt
  • Ferryovertochten
   

Kleinschalige, intieme accommodaties

Zo kleinschalig en intiem als deze eilanden, zo zijn ook onze accommodaties die wij hier voor u hebben geselecteerd. Heerlijk om even helemaal te ontspannen en te genieten van het typisch Griekse eilandgevoel.

 • Aígina / Argo-Saronische eilanden Hotel Rastoni

  Het kleine, stijlvolle hotel beschikt over 12 prachtige ruime kamers, alle uniek ingericht. Vanuit het hotel kijkt u direct uit op de archeologische vindplaats Kolóna.

  Lees meer
 • Hydra / Argo-Saronische eilanden Leto Hydra Hotel

  Discreet gelegen in een van de meest pittoreske straatjes van het eiland Hydra op slechts 200 meter van de haven, en is ingericht als een authentiek herenhuis met een pittoreske tuin met terras.

  Lees meer
 • Spétses / Argo-Saronische eilanden Poseidonion Grand Hotel

  Direct aan Dápia, de promenade en het ontmoetingspunt van de lokale bevolking aan de oude haven van Spétses. Grand Hotel van bijna eeuw oud. Volledig gerestaureerde oorspronkelijke vleugel en nieuwe vleugel.

  Lees meer
 • Spétses / Argo-Saronische eilanden Orloff Resort

  In rustige omgeving, op 10 minuten lopen van de oude haven en een kwartier van het centrum. Strand van Agia Marína op 10 minuten lopen. Oorspronkelijk een herenhuis, in ommuurde tuin met olijfbomen en flink zwembad.

  Lees meer
 • Hydra / Argo-Saronische eilanden Bratsera Hotel

  In de voormalige sponzenfabriek uit 1860, die werd omgebouwd tot dit bijzonder charmante en kleinschalige hotel. De haven van Ydra op 2 minuten lopen.

  Lees meer
 • Spétses / Argo-Saronische eilanden Economou Mansion

  Op het historische eiland Spetses ligt Economou Mansion. Het hotel is een authentiek en traditioneel herenhuis uit 1851 en ligt aan de kust.

  Lees meer

Uw reis op maat? Bel of vraag een offerte aan