Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Een topbestemming

De Dodekanesos is de zonovergoten archipel van twaalf eilanden waartoe Kos, Rhodos en Karpathos behoren. Deze topbestemmingen zijn populair als vakantiebestemming. Polyplan kent er veel leuke, authentieke plekken, om te genieten zoals u dat wilt. De Dodekanesos is een heerlijke archipel voor ervaren zeezeilers; de beste seizoenen zijn het voorjaar en het najaar.

Combineren naar hartenlust

De Dodekanesos (dodeka = 12) is de meest oostelijk gelegen archipel van Griekenland én de meest diverse. Formeel zijn het Kasos, Karpathos, Rhodos, Simi, Tilos, Nisyros, Kos, Kalymnos, Leros, Patmos, Astypalaia en Megisti, plus nog een aantal onbewoonde eilandjes. Wij rekenen gemakshalve ook de noordelijke buureilanden Ikaria en Samos tot de archipel.

De oostelijke archipel Dodekanesos biedt oneindig veel meer dan wat het massapubliek kent. Zo valt er op Rhodos, Kos en Karpathos nog veel te ontdekken. In alle rust, op verlaten strandjes, op wandelpaden in de bergen. Bij cultuurerfgoed, in specialiteitenrestaurants, in dorpjes die puur en ongekunsteld zijn gebleven. En dan hebben we nóg negen eilandjes om het dozijn vol te maken, sommige met namen waarvan u misschien nog nooit heeft gehoord.

Geen dertien in een dozijn

De eilanden van Dodekanesos zijn bepaald niet dertien in een dozijn. U vindt hier superstranden, interessant Werelderfgoed, authentieke bergdorpjes en vissersplaatsjes, afwisselende en adembenemende natuur. U kunt excursies maken of gewoon lekker lui loungen bij zonsondergang met een cocktail in uw hand.

 • Cultuur en geschiedenis: de citadel van Rhodos-stad (Werelderfgoed). Het Asklepieion (het ‘medisch centrum’) van Hippocrates is een van de belangrijkste historische plekken van Griekenland. Op Samos bedacht de wiskundige Pythagoras zo’n 2600 jaar geleden zijn befaamde stelling. 
 • Bezienswaardigheden: oude sponsfabriekjes, de johannietervesting en de Grot van de Zeven Maagden op Kalymnos. De 102 kerken en kloosters op Kasos.
 • Natuur: ‘Randi’ op Ikaria, een zeldzaam prehistorisch bos.
 • Charmante stadjes: Rhodos-stad (dat ook culinair hoog staat aangeschreven), Pigadia op Karpathos, met zijn gezellige haven.
 • Excursies: vanaf Samos kunt u een excursie maken naar Efeze aan de overkant, een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen uit de Griekse oudheid.
 • Stranden: Thassos heeft fabelachtig mooie witte stranden, vooral in het zuiden en oosten. Maar alle andere eilanden zijn minstens zo goed bedeeld.
Lees meer over deze eilandengroep

KOS

RHODOS

IKARIA

PATMOS

SYMI

Onze reizen naar Dodekanesos

Wandelen, luieren, excursies maken en vooral genieten: dat kan bij uitstek op de Dodekanesos. Zoals u van Polyplan Reizen gewend bent: wij maken deze voorbeeldreizen graag voor u op maat.

 • De middeleeuwse citadel op Rhodos, de geboorteplaats van Hippocrates, grondlegger van de geneeskunst, met tempel en medisch centrum Asklepion op Kos en natuurlijk de sponzen van Kalymnos – het is maar een kleine selectie van wat u te wachten staat tijdens deze heerlijke reis.
  Inbegrepen:
  • Transfer
  • Overnachting(en)
  • Logies & ontbijt
  • Ferryovertochten
   
 • Ervaar de veelzijdigheid van de Dodekanesos-archipel. Geniet van cultuurhistorische schatten, de hemelse stranden, lieflijke valleien en wonderschone natuur. En het prachtige uitzicht krijgt u overal cadeau. De lokale keuken is net zo puur als de eilanden zelf.
  Inbegrepen:
  • Ferryovertochten
  • Logies & ontbijt
  • Overnachting(en)
  • Transfer
   

Overnachten in een Grieks sprookje

De Dodekanesos trekken jaarlijks veel toeristen. Het gros daarvan verblijft in hotels waarvan er dertien in een dozijn gaan. Polyplan Reizen weet er veel leukere, authentieke plekken voor u. Wat dacht u van slapen in een exclusieve suite of villa of ontwaken aan een verlaten bounty-strand? Wij adviseren u graag om uw reis nog specialer te maken.

 • Rhodos / Dodekanesos Lindos White Hotel & Suites

  U vindt het, in 2011 geheel gerenoveerde , hotel aan de oostkust van Rhodos. Het traditionele en pittoreske stadje Lindos met zijn Acropolis ligt op 3,5km. Op 200m ligt het mooie strand van Vlycha Bay.

  Lees meer
 • Kos / Dodekanesos IKOS Aria

  Stap in de wondere wereld van Ikos Aria en bereidt u voor om een hele speciale ervaring te delen met de mensen van wie u houdt. Kom tot rust op een van de mooiste locaties van het eiland.

  Lees meer
 • Kos / Dodekanesos Aqua Blu Boutique Hotel

  Aan een van de meest aantrekkelijke stranden van Kos, Lambi Beach, treft u dit unieke 5-sterren hotel. Het centrum van Kos-stad ligt op slechts 1,5 km.

  Lees meer
 • Pátmos / Dodekanesos Patmos Aktis Suites & Spa

  Patmos Aktis Suites & Spa is een van de meest luxueuze hotels van het eiland, met moderne faciliteiten zoals exclusieve spa, zwembad, bar en een spectaculaire restaurant op een unieke ligging aan de kust.

  Lees meer
 • Leros / Dodekanesos Nefeli Leros

  Op slechts 60 meter van het strand van Kritoni, in het pittoreske plaatsje Agia Marina ligt dit volgens traditionele architectuur gebouwde hotel. De haven van Agia Marina ligt op 500m.

  Lees meer
 • Ikaria / Dodekanesos Toxotis Villas

  Toxotis Villa’s is gelegen in het plaatsje Armenistis, op 400 meter van het centrum. Toxotis Villa’s bestaat uit 7 villa’s gebouwd op een helling. Zodoende heeft u prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee.

  Lees meer

Uw reis op maat? Bel of vraag een offerte aan