Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Karakteristiek en divers

De Dodekanesos-archipel strekt zich over honderden kilometers uit, in de heldere wateren onder de Turkse kust. Ze hebben uiteenlopende karakters. Sommige lijken sterk op de Cycladen, andere zijn overwegend groen; sommige zijn fors, met bergen, andere zijn minuscuul en heuvelachtig. Enkele zijn zeer toeristisch, maar de meeste rustig en puur

Ultiem eilandhoppen

Rhodos, Karpathos, Kasos, Megisti, Astypalaia, Chalki, Symi, Tilos, Nisyros, Kos, Kalymnos, Leros, Patmos, Ikaria en Samos. Het zijn er nog al wat, maar deze volgorde is logisch wanneer u van het ene naar het andere eiland zou willen hoppen – waarbij geen dag hetzelfde is. Wij stellen graag uw ultieme reis naar deze boeiende eilandengroep samen. Met de garantie dat u uw hart verliest aan het andere Griekenland.

Rhodos

Het grootste eiland van de Dodekanesos is het groene en veelzijdige Rhodos. Het heeft alles wat een vakantieganger verlangt, voor alle voorkeuren en smaken, in alle prijscategorieën. Rhodos is gezegend met een fantastisch klimaat en een buitengewoon lang zomerseizoen. De hoofdstad Rhodos-stad is een doolhof van straatjes en pleintjes. De citadel van de stad staat op de Werelderfgoedlijst.

Karpathos en Kaso

Het langgerekte Karpathos is heerlijk rustig. De architectuur lijkt op die van de Cycladen. Op de kadeterrassen van Pigadia kunt u goed eten. Aan alle grillige kusten zijn schitterende stranden, sommige alleen per boot of te voet bereikbaar, zoals Kato Latos. Kasos ligt 7 kilometer ten zuidwesten van Karpathos, een bergachtig eilandje dat niet veel begroeiing heeft. De vriendelijkheid van de 1000 eilanders en de lieflijke, witte huisjes maken dat ruimschoots goed.

Megisti en Astypalaia

Megisti ligt vlak bij Cyprus, Astypalaia juist dichter bij de Cycladen. Deze minder bekende eilanden zijn heerlijk rustig; Megisti is exotisch, Astypalaia leent zich bij uitstek om te wandelen en te genieten van de zonnige stranden.

Chalki, Symi, Tilos en Nisyros

Tussen Rhodos en Kos kunt u vier heerlijke eilandjes bezoeken die de moeite zeker waard zijn. Op Chalki, Symi, Tilos en Nisyros kunt u flaneren in leuke havenplaatsjes, wandelen en hiken, flora en fauna fotograferen en genieten van prachtige stranden.

Kos, Kalymnos, Leros, Patmos en Ikaria

Kos is een gewild vakantie-eiland. Kos was het thuis van Hippocrates, de vader van de geneeskunde. Het Asklepieion, het ‘medisch centrum’ uit de oudheid, is een van de belangrijkste historische plekken van Griekenland. Kalymnos, Leros, Patmos en ikaria hebben elk hun eigen aantrekkingskracht, met bergen, sponsfabriekjes, Italiaanse invloeden en prachtig groene heuvels.

Samos

Samos is een leuk eiland voor wie gezelligheid wil afwisselen met rust. U kunt hier heerlijk wandelen tussen het groen van druiven, olijven en dennen. En natuurlijk moet u de bekende zoete wijn van dit eiland proeven – bij voorkeur als u geniet van een prachtige zonsondergang. Grotten, gezellige authentieke dorpjes, heuvels en bergen, cultureel erfgoed: Samos heeft alles in zich voor een afwisselende, op en top Griekse vakantie.

Uw reis op maat? Bel of vraag een offerte aan