Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

De hoofdstad Rhodos-stad is een doolhof van straatjes en pleintjes. De citadel van de stad staat op de Werelderfgoedlijst.

Het grootste eiland van de Dodekanesos is het overwegend groene Rhodos Ρόδος. Onder Noord-Europese toeristen is Rhodos verreweg het meest populaire eiland van de archipel, wat blijkt uit de talrijke rechtstreekse vluchten, waaronder vanuit Amsterdam. Die populariteit is niet verwonderlijk, want Rhodos is bijzonder veelzijdig en gevarieerd. Het heeft werkelijk alles wat een vakantieganger verlangt, voor alle voorkeuren en smaken, in alle prijscategorieën. Dat laatste is zowel een voordeel als een nadeel. Het aangename prijsniveau heeft er in de loop der jaren ook toe geleid dat de toeristendruk op het eiland in het hoogseizoen wel wat erg groot werd. In de verfijnde, stijlvolle en comfortabele accommodaties die Polyplan voor u heeft geselecteerd, merkt u daar overigens weinig tot niets van.

 

Rhodos is gezegend met een fantastisch klimaat en een buitengewoon lang seizoen. Dé attractie van het eiland is de hoofdstad, Rhodos-Stad, op de noordoostpunt. De middeleeuwse vesting in het hart werd door de johannieters gebouwd. Veel is bewaard gebleven binnen de vier kilometer lange stadsmuren en sinds 1988 staat de complete citadel op de Werelderfgoedlijst. Het is een doolhof van straatjes en pleintjes, met hoogtepunten als het Paleis van de Grootmeesters, de joodse wijk, de Süleyman de Grote-moskee, de Panagía tou Kástroukerk en het archeologisch museum van Rhodos.

 

Want belangrijke vindplaatsen van restanten uit de Oudheid heeft Rhodos ook: antiek Ialysos Ιαλυσός, de Akropolis van Líndos Λίνδος en de vroegere stad Kámeiros Κάμειρος. Verder diverse authentieke bergdorpjes, Byzantijnse kloosters en kapellen, wijngaarden en prachtige stranden, zoals Foúrnoi Φούρνοι. Rhodes staat ook culinair hoog aangeschreven, met diverse restaurants voor fijnproevers.

 

Wie in stijl wil verblijven, kiest voor het luxueuze Melenos Lindos Exclusive Suites and Villas***** in Líndos. Dat is opgezet als een traditioneel dorpje, met een fenomenaal uitzicht op de Akropolis van Líndos, die ’s avonds romantisch is verlicht.