Wij helpen u graag!

Bel +31 (0) 20 657 5657 of maak een afspraak

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Kasos ligt 7 kilometer ten zuidwesten van Karpathos, een bergachtig eilandje dat niet veel begroeiing heeft. De vriendelijkheid van de 1000 eilanders en de lieflijke, witte huisjes maken dat ruimschoots goed.

Het langgerekte Kárpathos Κάρπαθος, dat halverwege Rhodos en Kreta ligt, krijgt eveneens aanvoer van toeristen vanuit Amsterdam en andere Europese luchthavens, maar het welvarende eiland is nog altijd overwegend rustig. Er wonen slechts 7000 mensen, terwijl het toch nog 50 kilometer lang is. De architectuur lijkt op die van de Cycladen. De meeste hotels, over het algemeen kleinschalig, liggen in de hoofdstad Pigádia Πηγάδια en bij het Vronti-strand. Het uitgaansleven richt zich hoofdzakelijk op een wat ouder publiek. Op de kadeterrassen van Pigádia kun je goed eten. Kárpathos heeft imposante rotspieken tot 1215 meter en is een zalig eiland om te wandelen. Aan alle grillige kusten zijn schitterende stranden, sommige alleen per boot of te voet bereikbaar, zoals Káto Látos. Duiken is één van de populaire activiteiten op Kárpathos.

 

Bij het gewaarworden van Kásos Κάσος, het eiland 7 kilometer ten zuidwesten van Kárpathos, denk je dat het eiland ruw en onherbergzaam is. Dat klopt in zoverre, dat het bergachtige Kásos niet veel begroeiing heeft. De vriendelijkheid van de 1000 eilanders en de lieflijke, witte huisjes maken dat echter ruimschoots goed. Fotogeniek zijn de 102 kerken en kloosters op Kásos (1 per 10 inwoners!), waaronder een Byzantijnse kapel met rode in plaats van blauwe koepels.