Wij helpen u graag!

Bel +31 (0) 20 657 5657 of maak een afspraak

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Megisti ligt vlak bij Cyprus, Astypalaia juist dichter bij de Cycladen. Deze minder bekende eilanden zijn heerlijk rustig; Megisti is exotisch, Astypalaia leent zich bij uitstek om te wandelen en te genieten van de zonnige stranden.

Megísti, sprookjeseiland onder Klein-Azië

Er was eens, ver over de horizon, een piepklein eilandje met de naam Megísti Μεγίστη, maar meestal Kastellórizo Καστελλόριζο genoemd... Er woonden maar 500 Grieken en die waren er zeer gelukkig. Het klinkt als een sprookje, maar het is waar. Het minuscule Megísti (wat ‘de grootste’ betekent terwijl het maar 11 vierkante kilometer meet) ligt ver oostelijk van de overige Dodekanesos, onder Turkije, dichter bij Cyprus dan bij Athene. Een bezoek is een exotische ervaring (ferry’s en vluchten vanaf Rhodos).

 

Nauwelijks toeristen op Astypálaia

Ook Astypálaia Αστυπάλαια is een vreemde eend in de bijt der Dodekanesos. Het ligt dichter bij de Cycladen. Met een beetje fantasie lijkt Astyhpálaia vanuit de lucht op een vlinderdas: twee driehoekige eilandhelften die naar elkaar wijzen, verbonden door een smalle zandstrook waarop het vliegveld ligt. Op het dorre Astypálaia, waar witte huisjes domineren, komen nauwelijks toeristen. U kunt er fijn wandelen en er zijn lege stranden.