Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Kalymnos, Leros, Patmos en ikaria hebben elk hun eigen aantrekkingskracht, met bergen, sponsfabriekjes, Italiaanse invloeden en prachtig groene heuvels.

Naar de dokter op Kos

Kos Κως is een gewild vakantie-eiland waardoor het pure Griekenland er moeilijker te vinden is. Kos-Stad wordt gedomineerd door de middeleeuwse johannietervesting. Kos was het thuis van Hippocrates, de vader van de geneeskunde. Het Asklepieíon Ασκληπιείο, het ‘medisch centrum’ uit de oudheid, is een van de belangrijkste historische plekken van Griekenland. Kardámena Καρδάμαινα geldt als één van de drukste vakantieoorden van het eiland, met een bruisend nachtleven en allerlei (watersport)activiteiten.

Pátmos en het einde der tijden

Van de noordelijke eilanden Kálymnos Κάλυμνος (bergklimmen, oude sponsfabriekjes, johannietervesting, Grot van de Zeven Maagden), Léros Λέρος (groene heuvels, archeologie, Italiaanse invloeden van begin vorige eeuw) en Pátmos Πάτμος heeft Pátmos de grootste bekendheid. Dat komt doordat het een belangrijk bedevaartsoord is voor christenen, met name de orthodoxe. De apostel Johannes zou hier zijn Openbaring hebben geschreven, het laatste boek van het Nieuwe Testament. De Heilige Grot van de Apocalyps, het wonderschoon gedecoreerde Johannesklooster uit 1088 op de heuveltop en de historische witte stad Chóra χώρα op de flanken staan gezamenlijk op de Werelderfgoedlijst. Het geheel is één van de kroonjuwelen van Griekenland.

Ikaría, te mooi om je in zee te storten

In de Griekse mythologie was Icarus (Ikaros) een gevangene van de Kretenzer koning Minos, die vluchtte door zich te voorzien van vleugels, dichtgemaakt met was. Bij Ikaría Ικαρία aangekomen wilde hij het eiland bewonderen maar daarbij kwam hij te dicht bij de zon. De was smolt en Icarus stortte in zee. Als u Ikaría ook wilt bewonderen, is een veilige veerboot vanuit Sámos een betere optie. Het eiland is bergachtig en in de dalen en vlakten zeer groen, dankzij overvloedige regenval in de winter.