Wij helpen u graag!

Bel +31 (0) 20 657 5657 of maak een afspraak

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Feest der ontspanning

Doe wat de Atheners doen op zon- en feestdagen. Stap in Piraeus op de draagvleugelboot en scheer over de golven in een halfuurtje naar Aigina, in een uur naar Poros, in anderhalf uur naar Ydra of in twee uur naar Spetses. En ach, weet u wat? Doet u ze allemaal maar aan, want Athenes favoriete weekend-eilanden zijn totaal verschillend en hebben elk hun eigen Griekse charme.

Geliefd bij Atheners

De Argo-Saronische eilanden liggen op korte vaarafstand van Athene, oostelijk en zuidelijk van het Peloponnesische schiereiland Argolië. De Saronische Golf maakt Piraeus, de haven van Athene, toegankelijk voor zeeschepen. De Argolische Golf biedt toegang tot de vroegere hoofdstad Nafplion. De eilandjes in de Saronische Golf zijn populair bij de Atheners, die hier graag bijkomen op een rustig strandje, struinen over een marktje of de zon zien ondergaan in een van de charmante havenplaatsjes.

De meeste Argo-Saronische eilanden zijn licht bergachtig, met hier en daar naaldbomen en beschutte baaien. Spetses is het groenst. De eilanden hebben voornamelijk kleine strandjes. Het klimaat is mild. De wandelroutes zijn op alle eilanden fantastisch, verdwalen kan niet en u heeft bijna overal prachtig zicht op Attica of de Peloponnesos, of beide. Spetses is het ideale fietseiland. Verder kunt u op alle eilanden heerlijk ontspannen in gemoedelijke havenplaatsjes, genieten van de Griekse keuken en ongestoord vakantie vieren. De Atheners zoeken de Argo-Saronische eilanden vooral op om te relaxen. Dat zal ook u geen moeite kosten. Lekker op een terrasje of luieren aan het zwembad, met een goed boek. Als u ergens de batterijen kunt opladen, dan is het hier.

Aigina

Bij aankomst in het haventje van Aigina-stad ziet u meteen dat u een goede keus heeft gemaakt. Langs de lange, kromme boulevard met patriciërswoningen zijn gezellige terrassen, die hoofdzakelijk door Grieken worden bevolkt. Hier liggen elke ochtend de Griekse kleurrijke bootjes met verse groente, fruit, vis en andere heerlijkheden klaar om voorbijgangers te verleiden.

Lees meer

Poros

Stranden zijn niet het handelsmerk van Poros. Ze zijn er wel, maar er zijn betere redenen om het bergachtige eilandje te bezoeken. Poros schurkt zo dicht tegen de Peloponnesos aan, dat u vanuit Poros-stad het scoreverloop op het voetbalveld in Galatas aan de overkant kunt volgen. Watertaxi’s brengen u heen en weer, maar op het eiland blijven is leuker. Poros bestaat uit twee eilanden. Het kleinste heet Sfairia. Hier vindt u de kleurrijke, neoklassieke huizen van Poros-stad, gedomineerd door een witte klokkentoren uit 1927. Het grote eilanddeel, het bosrijke Kalavria, bereikt u over een zandbank. De combinatie van stad en groen maakt Poros zo aantrekkelijk.

Lees meer

Ydra

Een van de meest romantische en schilderachtige eilanden van Griekenland is Ydra. Alleen al de aankomst in het hoofdplaatsje Ydra is een droom. Het ligt als een amfitheater tegen de heuvels rondom de komvormige baai die u binnenvaart, met uitzicht op de Peloponnesos. Eenmaal op de kade valt één ding direct op: er zijn geen auto’s. Zelfs geen taxi’s, scooters of busjes. Het ‘Griekse Capri’ trekt van oudsher kunstenaars uit binnen- en buitenland. Het eilandje heeft artistieke flair. Er zijn een paar rustige kiezelstrandjes aan de noordkust, te voet of per boot bereikbaar. Als ’s avonds de dagjesmensen weer naar Athene zijn vertrokken, daalt een lome rust neer op Ydra en voelt u zich eilander onder de eilanders. De zonsondergangen zijn hier spectaculair.

Lees meer

Spetses

Spetses is groen en elegant. Het enige plaatsje, Spetses-stad, oogt chique. Massatoerisme is hier nooit van de grond gekomen. Het leukste deel van Spetses-stad is Dapia, direct achter de nieuwe haven, vanwaar u uitzicht heeft op de vuurtoren en de Peloponnesos in de verte. In Dapia kunt u bij Podinatokosmos (naast het Museum Mexis) fietsen huren. Het eiland is vrij vlak en heeft een fietsvriendelijke rondweg. Stranden vindt u overal. Sommige zijn per koetsje, bus en (water)taxi of op de fiets te bereiken, naar andere kunt u alleen te voet. De stranden zijn goed toegerust, met restaurants waar u lekker kunt lunchen.

Lees meer

Uw reis op maat? Bel of vraag een offerte aan