Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

U kunt P贸ros ook met de auto bereiken vanaf de Peloponnesos. Behalve de watertaxi鈥檚 die om de paar minuten pendelen tussen P贸ros-Stad en Galat谩s gaat er elk halfuur ook een autopontje. Van Galat谩s naar het beroemde amfitheater van Epidaurus is het ongeveer een uur rijden.

Stranden zijn niet het handelsmerk van P贸ros 螤蠈蟻慰蟼, de volgende stop op de Saronische route. Ze zijn er wel, maar er zijn betere redenen om het bergachtige eilandje te bezoeken. P贸ros schurkt zo dicht tegen de Peloponnesos aan, dat je vanuit P贸ros-Stad het scoreverloop op het voetbalveld in Galat谩s 螕伪位伪蟿维蟼 aan de overkant kunt volgen. Watertaxi鈥檚 brengen u heen en weer, maar op het eiland blijven, is leuker. De nauwe zeestraat is trouwens de reden waarom P贸ros P贸ros heet: 鈥榢leine opening鈥, denk maar aan porie en poreus. Eigenlijk bestaat P贸ros uit twee eilanden, waarvan het kleinste, Sfa铆ria 危蠁伪委蟻喂伪, de zeestraat dus bijna blokkeert. Het is goeddeels volgebouwd met de kleurrijke, neoklassike huizen van P贸ros-Stad, gedomineerd door een witte klokkentoren uit 1927. Het grote eilanddeel , het bosrijke Kalavr铆a 螝伪位伪蠀蟻蔚委伪, bereikt u over een zandbank.

Deze combinatie van stadje en groen eiland maakt P贸ros zo aantrekkelijk. Door de beschutte ligging van P贸ros-Stad en de aanwezigheid van gezellige barretjes, taverna鈥檚 en restaurants is de plaats enorm populair bij zeilers en andere pleziervaarders. Hun jachten liggen dan ook boeg aan boeg aan de kaden en in de kroegen wordt tot diep in de nacht gefeest. Zeker na middernacht, als de Griekse muziek aan gaat, gaan de locals en zeilers helemaal los en wordt er op de tafels gedanst en met zakdoekjes gegooid.

Op Kalavr铆a kunt u heerlijk tussen de pijnbomen wandelen. Bijzonder zijn de restanten van een Poseidontempel en het Zo枚d贸chos Pig铆-klooster 螠慰谓萎 螙蠅慰未蠈蠂慰蟼 螤畏纬萎, 4 kilometer ten oosten van P贸ros-stad. Bij dat witte 鈥楲evensbronklooster鈥 liggen helden uit de Onafhankelijkheidsoorlog begraven, onder wie Yakoumakis Tomb谩sis, de eerste admiraal van de nationale vloot. P贸ros was in het begin van de negentiende eeuw de belangrijkste marinehaven van het land.