Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Voor rustzoekers en natuurliefhebbers

Skiathos, Skopelos en Alonissos hebben alles in zich voor een ontspannen vakantie met het ultieme eilandgevoel. De stranden behoren tot de mooiste van de Middellandse Zee. Rust en natuur staan centraal in deze afwisselende reis: u komt volledig opgeladen weer terug. Wandelen, luieren op het strand, fietsen, bootexcursies of een jeepsafari maken ‚Äď de Sporaden nodigen uit om actief te zijn en te ontspannen. Zeker in het voorjaar zijn de toch al groene eilanden gehuld in een grote kleurenpracht. Proef de sfeer in het gezellige Skiathos-stad, met zijn levendige haven. Bewonder een van de 300 kapellen op Skopelos (en houd uw fototoestel in de aanslag voor de overige 299). En bezoek per boot het nationale marinepark van Alonissos, ‚Äď met 7200 vierkante kilometer een van de grootste beschermde watergebieden van Europa. Hier leven tal van dieren die elders niet voorkomen of bijna zijn uitgestorven, zoals de mediterrane monniksrob.¬†

Highlights

Vraag uw maatwerkofferte aan

Van dag tot dag

Dag 1
Vliegreis Amsterdam - Skiathos Transfers en ferry naar Skopelos
Dag 1 & 2
Verblijf op Skopelos
Dag 3
Transfers en ferry naar Alonissos
Dag 3 t/m 5
Verblijf op Alonissos
Dag 6
Transfers en ferry naar Skiathos
Dag 6 & 7
Verblijf op Skiathos
Dag 8
Vliegreis Skiathos - Amsterdam

OPTIMAAL RELAXEN

Voor deze heerlijke ontspan-vakantie hebben we in dit voorbeeld 8 dagen uitgetrokken, ter inspiratie of als basis. U kunt uw eigen accenten aanbrengen. Wij adviseren u graag en regelen desgewenst ook alvast uw excursies. Zodat u optimaal kunt relaxen.

Prijsinformatie

Inbegrepen in de prijs: 
- Alle transfers
- Veerdiensten
- Accommodaties met ontbijt

Niet in begrepen in de prijs:
- Retourvlucht Amsterdam - Ski√°thos
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
- Reserveringskosten: ‚ā¨ 35,-
- Bijdrage aan calamiteitenfonds: ‚ā¨ 2,50
- Toeristenbelasting * 

* Toeristenbelasting Griekenland:
In verband met een nieuwe belastingwet die per 01/01/2018 zal ingaan betaalt u toeristenbelasting in Griekenland. Deze belasting dient u ter plaatse te voldoen aan het hotel.
-¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† 0,50‚ā¨ per kamer, per nacht voor 1-2 sterren¬†
-¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† 1,40‚ā¨ per kamer, per nacht voor 3 sterren¬†
-¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† 3,00‚ā¨ per kamer, per nacht voor 4 sterren
-¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† 4,00‚ā¨ per kamer, per nacht voor 5 sterren
-¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† 0,50‚ā¨ per nacht in een studio/appartement

Prijzen per persoon geldig voor seizoen 2021 (t/m 15/10/21)

Voor alle Eilandenreizen programma’s naar de Sporaden geldt:

Prijzen zijn per persoon voor de gehele lengte van de eilandenreis. Bij de prijs is inbegrepen: de hotelovernachtingen op basis van logies / ontbijt, alle transfers en ferrytickets.¬†Niet bij de prijs inbegrepen:¬†vliegreis en luchthavenbelasting. Vliegreis mogelijk Amsterdam ‚Äď Skiathos met Transavia of met de lijndienst via Athene. Eilandenreizen op basis van 4 of 5 sterren hotels zijn tevens mogelijk.

Wij adviseren u graag bij het samenstellen van uw reis op maat!

Goed om te weten:

 • Voorafgaand aan uw reis ontvangt u een nauwkeurig¬†reisschema met vertrek- en aankomsttijden.
 • Net als overal op de wereldzee√ęn kunnen de elementen¬†van invloed zijn op ferryovertochten en¬†dus op uw reisschema. U hoeft zich daarover geen¬†zorgen te maken. Onze lokale vertegenwoordigers¬†vangen u overal op en zorgen nauwgezet voor de¬†transfers. Zij zijn altijd op de hoogte van plotselinge¬†wijzingen in aankomst- en vertrektijden en¬†boeken u zo nodig om.
 • U kunt de eilandenreis met elk door u gewenst¬†aantal dagen verlengen.
 • De reis onderbreken met een langer verblijven op¬†een of meer eilanden is eveneens mogelijk.
 • Voor de hele reis kunt u kiezen uit drie typen¬†hotels:¬†Budget **, Comfort ***, Superior ****. Vanzelfsprekend zijn variaties ook¬†mogelijk,¬†wij assisteren u graag bij uw keuze.
 • Een andere combinatie en een andere volgorde van¬†de eilanden stellen wij ook graag voor u samen.
 • U kunt de eilandenreis ook vanuit Athene beginnen¬†met een aansluitende binnenlandse vlucht of¬†ferry naar de archipel.
 • Bij boeking ontvangt u de handzame taalgids Wat¬†& Hoe Grieks.

Overnachten als god in Griekenland

Elke accommodatie heeft haar eigen bijzondere karakteristieken. Wat ze allemaal gemeen hebben: u ervaart er de Griekse gastvrijheid, ze zijn goed bereikbaar en ze voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van Polyplan.

De aangeboden accommodaties zijn voorbeelden en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

 

Budget hotels Comfort hotels Superior hotels
 • Skopelos Village Hotel - Polyplan Reizen
  Skopelos Village Hotel

  Skópelos/Sporaden

  Aan de rand van de havenbaai van Skópelos-Stad. Vanaf de rotsen zwemmen in zee, eerste strandje al op 100 meter. Centrum op 10 minuten lopen, onderweg taverna‚Äôs en bars.

 • Kassandra Bay Resort - Polyplan Reizen
  Kassandra Bay Resort

  Skíathos/Sporaden

Praktische informatie Eiland-Hoppen

 • De veerboten; U maakt gebruik van¬†moderne en veilige veerboten, met uitgebreide¬†voorzieningen aan boord. Ook is er¬†veelal de keus voor snelle draagvleugelboten.¬†Het bijzondere van de eilandenreizen¬†van Polyplan is dat niets aan het toeval¬†wordt overgelaten.

 • De transfers; U wordt op de kade van¬†elk volgend eiland door ons ontvangen en¬†naar uw accommodatie gebracht. U ontvangt¬†dan meteen actuele informatie over¬†bezienswaardigheden en activiteiten op het¬†eiland plus de ferrybiljetten voor het volgende¬†traject. Ook wordt meteen met u afgesproken¬†hoe we uw transfer naar de vertrekkende¬†veerboot verzorgen.¬†

 • Want daarin onderscheidt Polyplan zich¬†graag. We laten u namelijk niet aan uw lot¬†over wanneer weersomstandigheden of¬†plotselinge wijzigingen in de dienstregeling¬†u verrassen. U hoeft zich geen zorgen te¬†maken over het verdere verloop van uw¬†reis. Polyplan is op de hoogte van onvoorziene¬†wijzigingen zodra die zich voordoen¬†en zal er zo nodig voor zorgen dat ferrytickets¬†worden omgezet en transfers en hotelboekingen¬†voor u worden aangepast. We¬†informeren en assisteren u ter plaatse. U¬†kunt zelf gewoon blijven genieten op het¬†eiland waar u dan verblijft.

 • De Griekse mythologie; In ons reisaanbod vindt u beschrijvingen¬†van onze eilandenreizen, de meeste met¬†namen uit de Griekse mythologie. Net als onze¬†autorondreizen moet u deze kant en klare¬†eilandenreizen zien als voorbeelden. Die kunnen¬†ideaal zijn voor u, maar persoonlijke¬†aanpassingen¬†zijn natuurlijk ook mogelijk. U¬†bepaalt immers zelf waar u langer wilt blijven,¬†welk eiland u wilt toevoegen of overslaan,¬†waar u de reis wilt beginnen en eindigen. Wij¬†assisteren u graag bij uw keuze, zodat we¬†een eilandenreis voor u kunnen vastleggen¬†die voldoet aan uw individuele wensen.

 • Uw reis op maat; alle beschreven Eilandenreizen worden aangepast aan uw voorkeuren. De reis wordt pas vastgelegd als u tevreden bent over alle details. Dat betekent dat u de route door ons kunt laten aanpassen, evenals de duur, de accommodaties en eigenlijk alles wat u maar wilt. Het grappige is dat bijna niemand van onze gasten de reizen precies boekt zoals aangegeven. Dat k√°n natuurlijk wel, maar ook u heeft uw eigen voorkeuren, wensen en interesses. U bent immers de massa niet!

 • Assistentie ter plaatse; elke reis kan anders verlopen dan voorzien. U moet bijvoorbeeld de reis plotseling afbreken wegens omstandigheden. Of de door u bestelde bootexcursie kan niet doorgaan wegens te harde wind. U komt per ongeluk zonder benzine staan. Geen paniek: wij laten u nooit aan uw lot over. Ons motto is: wij laten u met rust, maar niet alleen. Wij blijven standby, zodat wij u ter plaatse meteen met raad en daad terzijde kunnen staan in onverhoopte situaties.

 • De Griekse taal; Gun uzelf een beetje kennis van de őēőĽőĽő∑őĹőĻőļő¨ ő≥ŌĀő¨őľőľőĪŌĄőĪ. De ‚ÄėGriekse letters‚Äô, staat daar dus. Het is niet per se nodig, maar kan u enorm van pas komen bij uw autorondreis. Op deze website staan bij belangrijke plaatsnamen tevens de namen in het Grieks, voor uw gemak. De bewegwijzering langs de weg ziet u meestal eerst in Griekse letters, binnen 200 meter gevolgd door de aanduiding in ons schrift. In beide schriften worden echter nogal losse spellingregels gehanteerd, dus als iets l√≠jkt op de plaats die u zoekt, dan √≠s het ook de plaats die u zoekt. Op deze website volgen wij zoveel mogelijk de spelling die de gerenommeerde Capitool-reisgidsen gebruiken.

 • De vaartijden naar de eilanden; Een ander punt van aandacht zijn de vaartijden van de ferry. Deze zijn sterk afhankelijk van het type ferry en de route. Wij informeren u altijd vooraf over de reistijd en het type ferry waar u mee gaat varen.

 • De kracht van ervaring; Polyplan organiseert al ruim dertig jaar bijzondere eilandenreizen in Griekenland. Op basis van deze ervaring en de feedback van enthousiaste klanten hebben wij ter inspiratie een aantal voorbeeldreizen uitgestippeld. Deze geven u een idee van de vele mogelijkheden. Elke reis is uit te breiden, in te korten, aan te vullen met bijvoorbeeld een week zeilen of golfen, of af te wisselen met een stedentrip of autorondreis ‚Äď de mogelijkheden zijn praktisch eindeloos.

 • De beste partners; Polyplan werkt alleen met de beste lokale partners, wij hanteren hiervoor strenge kwaliteitscriteria. Dat geldt ook voor de ferrymaatschappijen die wij inschakelen voor de overtochten en de lokale agenten ter plekke. Ongeacht de omvang van uw reisgezelschap kunnen wij excursies voor u regelen, een zeiluitstapje of een rondrit per jeep. Altijd met de kwaliteit en betrouwbaarheid die u van Polyplan mag verwachten.

 • Uw hotelcategorie kiezen of ‚Äė√† la carte‚Äô; Bij het samenstellen van uw persoonlijke rondreis kunt u kiezen uit drie vaste categorie√ęn van accommodaties. U kunt ook ‚Äė√† la carte‚Äô uw eigen mix bepalen. Daarmee wordt uw reis nog persoonlijker en gevarieerder, en wij kunnen zo de reis helemaal passend maken bij uw budget. De gegevens van de hotels ontvangt u bij de overige reisbescheiden, ongeveer 10 dagen voor vertrek.

Budget
Kleinschalige hotels en pensions, eenvoudig, maar met comfortabele kamers en eigen badkamers met douche en toilet.

Comfort
Comfortabele hotels of appartementen, centraal gelegen met uitgebreide voorzieningen en meestal een zwembad.

Superior
Kleinschalige drie- en viersterrenaccommodaties, vaak boetiekhotels in of bij het centrale dorpje van het betreffende eiland.

A la carte: ultiem genieten
U kunt voor uw eilandenreis ook zelf een combinatie maken, bijvoorbeeld van ons ultiem luxe topsegment van vijfsterrenaccommodaties met authentieke driesterrenhotels op bijzondere plekken. Of alleen wellness-resorts… Aan u de keuze, wij adviseren u graag.

 • Slim boeken; Sommige eilandengroepen, zoals de Cycladen, zijn populair. Daarom raden wij u aan zo vroeg mogelijk te boeken. Bovendien kunt u dan profiteren van onze vroegboekkortingen. Bent u niet afhankelijk van schoolvakanties, dan is reizen buiten het hoogseizoen aan te raden. In het hoogseizoen bieden wij interessante combinaties van luxere accommodaties en budgetopties, zodat u toch voor een aantrekkelijke prijs kunt reizen.
 • Gedetailleerde reisinformatie; U ontvangt voor vertrek uw persoonlijke reisschema tot in detail uitgewerkt, met een kaartje van het gebied en lokale informatie. Inclusief de vertrektijden van ferry‚Äôs, contactgegevens van de lokale kantoren en suggesties en tips voor excursies en activiteiten (ook voor de kleinsten in uw reisgezelschap). Alle informatie is op maat, toegespitst op uw reis. Onze gedetailleerde informatiemap is inmiddels een begrip geworden voor klanten die met Polyplan op reis zijn gegaan.

 • U reist niet alleen; De service van Polyplan houdt niet op als u uw reis heeft geboekt. Ook tijdens uw reis staan wij voor u klaar. Mocht die ondanks alle grondige voorbereidingen toch anders lopen dan voorzien, dan zijn wij altijd stand-by om ter plekke voor een oplossing te zorgen.
Eilandhoppen mei 2018 ‚Äď 2 personen - Polyplan Reizen

Eilandhoppen mei 2018 ‚Äď 2 personen

Wij hebben een fantastische reis gehad. Polyplan heeft de reis voortreffelijk georganiseerd. De uitvoering van alle transfers tussen vliegtuig/ferry en de hotels liep gesmeerd, onze complimenten daarvoor. We hebben in mooie hotels gelogeerd en zijn gastvrij ontvangen. Ons bezoek aan Griekenland vonden we een belevenis. Hulde aan allen die aan het welslagen van onze reis hebben bijgedragen!

Met vriendelijke groet,
N. Verhulst

UW PERSOONLIJKE ACCOMMODATIEVOORKEUR

Bij het samenstellen van uw persoonlijke eilandenreis kunt u kiezen uit drie vaste categorie√ęn van accommodaties. U kunt ook ‚Äė√† la carte‚Äô uw eigen mix bepalen. Daarmee wordt uw reis nog persoonlijker en gevarieerder, en wij kunnen zo de reis helemaal passend maken bij uw budget.

Budget

Kleinschalige hotels en pensions, eenvoudig, maar met comfortabele kamers en eigen badkamers met douche en toilet.

Comfort

Comfortabele hotels of appartementen, centraal gelegen met uitgebreide voorzieningen en meestal een zwembad.

Superior

Kleinschalige drie- en viersterrenaccommodaties, vaak boetiekhotels in of bij het centrale dorpje van het betreffende eiland.

A la carte

Ultiem genieten in ons topsegment van vijfsterren(+)-accommodaties of zelf een afwisselende variatie kiezen.