Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

“Bratsera”, de zeer toepasselijke naam van het moederschip dat de sponzenvissers bij hun gevaarlijke werk begeleidde en waarop zij konden uitrusten.

‘Argo-Saronisch’ is een in Griekenland vooral in de scheepvaart veel gebruikte samentrekking van Saronische Golf met de eilanden Aegina, Poros en Hydra en de plaatsen aan de oostkust van de Peloponnesos met de Argolische Golf, met aan de toegang het eiland Spetses en als meest noordelijke haven in dit gedeelte de plaats Nafplion op de Peloponnesos. Samen met de havens aan het vasteland een zeer afwisselend vaargebied met veel druk bezochte eilanden en rustige schilderachtige vissersplaatsjes. De aangewezen startplaats voor een zeilvakantie in dit gebied is Kalamaki, de jachthaven van Athene.

AEGINA
Het dichtst bij Athene gelegen eiland en populaire weekend bestemming voor Atheners. Vooral ook bekend om de (heerlijke) pistachenoten.
Aegina stad: Hoofdstad van het eiland. Gezellige drukke haven met uitgebreid aanbod van terrasjes en tavernas.
Perdika: Oorspronkelijk oude vissershaven, nu zeer levendige en meest gewilde jachthaven van het eiland.

AGISTRI
Niet zo lang geleden een onbewoond eilandje op korte afstand van Aegina. Nadat voor het dagtoerisme aan het mooie strand een taverna werd geopend nu uitgegroeid tot een echte toeristische bestemming.
POROS Eiland vlak onder de kust van de Peloponnesos. Tegenover de gelijknamige hoofdplaats naar Galatas op de Peloponnesos meet de kleinste afstand slechts 300 meter.
Poros stad: De belangrijkste haven en het stadje liggen in de smalle doorgang tussen Galatas en Poros. Aan weerszijden van Poros stad liggen aanvullende ankerplaatsen. Het drukke plaatsje biedt voor elk wat wils.

HYDRA
Het meest schilderachtige eiland in dit vaargebied. Oorspronkelijk een piratenbolwerk en tegenwoordig een zeer kosmopolitisch eiland dat woonplaats is van tal van kunstenaars.
Hydra stad: Het stadje rond de haven is als een amfitheater tegen de hellingen gebouwd met prachtige herenhuizen. Bestemming van veel dagtoerisme en rond de haven voornamelijk souvenirwinkeltjes en bars.

SPETSES
Meest zuidelijke eiland van de Saronische Golf. Mede door de overheersende begroeiing met pijnbomen een zeer vriendelijke uitstraling.
Spetses stad: Eigenlijk bestaat Spetses tegenwoordig uit twee delen. Het meest bekend is Dapia: het oorspronkelijke drukke uitgaanscentrum en haven. Langs de zee wandelt u in ongeveer een kwartier naar de oude haven aan de Baltiza Baai, waar de meeste jachten afmeren; hier is een tweede gezellig centrum ontstaan.

HAVENS OP DE PELOPONNESOS

Epidavros: Halverwege het eerste schiereiland van de Peloponnesos aan de kant van de Saronische Golf liggen resp. Nea (nieuw) en Palia (oud) Epidavros. Vooral van belang voor diegenen die een bezoek willen brengen aan het beroemde theater. Het aangewezen beginpunt is de haven van Palea Epidavros waar faciliteiten zijn gecreëerd om het theater – 12 kilometer bergopwaarts - te bezoeken. 

Methana: Verder in de Golf van Epidavros ligt het schiereiland Methana, van oorsprong vulkanisch. Aan de westkust het charmante rustige vissersplaatsje Vathi.

Ermioni: Voorbij de eilanden Poros en Hydra in het midden van de zuidkust van het zelfde schiereiland ligt Ermioni. Een aantrekkelijke en rustige plaats.

Porto Heli: Een diepe baai tegenover het eiland Spetses. Druk verkeer in de haven zowel van de draagvleugelboot als van de talrijke watertaxi’s. U vindt hier alle vormen van watersport.

Nafplion: Op de eerste plaats belangrijke commerciële haven. De stad die korte tijd hoofdstad was van het moderne Griekenland heeft nog steeds de allure van een hoofdstad, vooral de oude stad. Veel te zien en te doen.

Paralia Astros: Aan het kustgedeelte aan de overkant van Nafplion, badplaats van het hoger gelegen Astros. Ontspannen in een plezierige en rustige omgeving.

Leonidio: Aan de monding van de rivier die door een vallei uit het achterliggende Parnonas Gebergte stroomt. Het eigenlijke Leonidio ligt 4 kilometer landinwaarts.

Kiparissi: Aan een ruime baai aan dezelfde kust als Astros en Leonidio. Prachtig gelegen tegen een indrukwekkende achtergrond van de bergen.

Monemvassia: Nog zuidelijker ligt de rots Monemvassia een in zee uitstekende hoge rots met daarop de oude stad en een fort. Men is bezig met de restauratie van de bestaande bebouwing in de oorspronkelijke stijl. In principe is de rots onbewoond maar een aantal van de gebouwen doen nu dienst als hotel en restaurant.

Wilt u meer weten over bezienswaardigheden van de Argo-Saronische eilanden of Peloponnesos? Kijkt u dan op onze website onder Bestemmingen bij dit gebied. Of neem contact met ons op voor persoonlijk advies.