Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

De Ionische Eilanden worden ook wel “Nafsika” genoemd: de naam van de prinses die door “Homerus” voor eeuwig aan deze eilanden groep is verbonden.

Varend langs de altijd groene eilanden aan de Griekse westkust in de over het algemeen rustige, Ionische Zee – het vaargebied waar Odysseus het zeilen leerde - komt u langs een overvloed aan ruime en diepe baaien. Vooral de grotere plaatsen bieden door de mengeling van Griekse en Italiaanse architectuur een heel bijzonder aanzicht. De kleinere plaatsen zijn zonder uitzondering vriendelijk en uitnodigend. Een prachtig vaargebied met goede faciliteiten en door de ligging tussen vasteland en de eilanden zeer geschikt voor minder ervaren zeilers en gezinnen met kinderen. De aangewezen startplaats voor een tocht langs deze groep eilanden is het eiland Lefkas of Lefkada met de gelijknamige hoofdplaats.

LEFKAS/LEFKADA
Een bergachtig eiland door een brug verbonden met het vasteland. Aan de westkust steile hoog oprijzende rotsen met prachtige stranden, maar geen havens. De oostkust is vlakker en biedt een aantal leuke haventjes en badplaatsen.

-Lefkas Marina: De jachthaven vormt een geheel met het gezellige centrum van de stad. Startplaats voor zeiltochten door de Ionische Zee.
-Nikiana: Iets rustiger plaatsje aan het einde van het Lefkas-kanaal. Haventje met alle faciliteiten, geschikte uitwijkplaats voor Lefkas en/of Nidri.
-Nidri en Vlicho Baai: Nidri is de meest toeristische badplaats, met de jachthaven van het eiland aan een langgerekt strand. Als u dieper de baai in vaart kunt u afmeren bij het kleine en rustige Vlicho.
-Sivota: Verborgen haven, desondanks behoorlijk druk.
-Vassiliki: Ligt aan een diepe baai vooral populair bij windsurfers. Gezellig druk met uitgestrekte boulevard en veel terrassen.

MEGANISSI
Langgerekt eiland dicht onder de kust van Lefkas, ter hoogte van Nidri zuidwaarts.
-Spartachori: Leuk plaatsje, hoog boven de haven met uitzicht op het eigen jacht. Zeer ongedwongen taverna en faciliteiten aan de haven zelf.
-Vathi: Klein dorpje, maar toch hoofdplaats van het eiland. Plezierig ontspannen.

ITHAKA
Klein bergachtig eiland, verscholen achter het grote Kefalonia. Algemeen gezien als het thuis van Odysseus. Zoals alle eilanden in dit gebied met een toegankelijke westkust en zeer vriendelijke oostkust.
-Frikes en  Kioni: Twee kleine havens elk in een eigen baai in het noordelijk gedeelte van het eiland. Prachtige plaatsjes tegen een groene achtergrond.
-Vathi: Hoofdplaats van het eiland aan een zeer diepe baai. Gezellig druk met veel mogelijkheden, geschikt voor een extra dag.

KEFALONIA
Grootste eiland in de Ionische Zee, zeer grillig van vorm.
-Fiskardo: In het uiterste noorden recht tegenover Ithaca. Een van de meest populaire havens in de Ionische Zee. 
-Ag. Efimia en Sami: Respectievelijk oude en nieuwe ferryhaven voor Kefalonia, waardoor Ag. Efimia voor zeiljachten de voorkeur verdient. Bij Karavomilos ligt de Melissani grot en het meer gevormd door zeewater dat ondergronds dwars door het eiland stroomt.
-Poros: Vroeger in de winter door de omliggende bergen uitsluitend vanaf de zee te bereiken. Aardig plaatsje apart van de haven waar de ferry voor enige overlast zorgt.

KALAMOS en KASTOS
Zustereilanden onder de kust van het vasteland. Beide zijn nauwelijks bewoond. 
-Port Kalamos en Port Kastos: Beide hoofdplaats van hun eiland, zeer kleinschalig, met een vooral ongedwongen sfeer. Op Kalamos ligt nog een tweede plaats: Port Leone, een spookstad waar alleen nog op zondag de kerkklok luidt.

ZAKYNTHOS
Meest zuidelijke van de Ionische eilanden en volgens sommigen het mooiste. Om dit eiland te combineren met de andere eilanden moeten zeker twee weken worden uitgetrokken. Een aparte Marina bij de hoofdplaats Zakynthos. Een tweede haven is het gezellige Ag. Nicholas aan de noordpunt, gunstig gelegen ten opzichte van de Blauwe Grotten en het bekende scheepswrak Navagio.

CORFU/KERKYRA
Meest bekende van alle Ionische eilanden. Door haar ligging in het noorden van de Ionische Zee zijn alle zeilroutes zuidwaarts gericht of beweegt zich in het beperkte gebied tussen Corfu en het eiland Paxi en het vasteland met de plaatsen Igoumenitsa, Platarias, Mourtos (Sivota). Wij kunnen deze mogelijkheid met startplaats Corfu alleen bieden als bare-boat zeilen.
-Gouvia Marina: Jachthaven drie mijl ten noorden van Corfu-stad in zeer toeristische omgeving.
-Petriti: Kleine zeer rustige haven aan de zuid-oostkust van Corfu. Goed zwemwater.

 

Wilt u meer weten over bezienswaardigheden van de Ionische eilanden? Kijkt u dan op onze website onder Bestemmingen bij dit gebied. Of neem contact met ons op voor persoonlijk advies.