Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Om preciezer te zijn: de noordelijke Sporaden Skiathos, Skopelos, Alonissos, Kira Panagia en Skyros, eventueel uit te breiden met de plaats Kimi op het eiland Evia.

Om preciezer te zijn: de noordelijke Sporaden Skiathos, Skopelos, Alonissos, Kira Panagia en Skyros, eventueel uit te breiden met de plaats Kimi op het eiland Evia. Het is een betrekkelijk klein vaargebied en daarom uitstekend geschikt voor zeilers die niet meer dan een week ter beschikking hebben. De eilanden zijn klein en groen met prachtige stranden. De stadjes en haventjes zijn pittoresk en kleurrijker dan bijvoorbeeld de witte Cycladen. De baaien bieden uitstekend bescherming tegen de wind die het de zeiler in ieder geval niet al te moeilijk maakt. De aangewezen startplaats voor een reis langs de Sporaden is Skiathos, alleen mogelijk op basis van bare boat.

Skiathos
Veruit het meest toeristische van de groep. Uitstekende keus van de toerist die een bestemming uitkiest op basis van zon, zee, strand en in de avonduren, bar en disco. Een tweede haven ligt bij het uitgestrekte strand van Koukounaries,  10 km voorbij Skiathos-stad.

Skopelos
De gelijknamige hoofdplaats en haven ligt als bij een amfitheater langs de hellingen gebouwd. Aan de tegenover gelegen kust ligt een dorpje met een tweede haventje Loutraki. U vindt op Skopelos  ankerplaatsen in diverse prachtige kleine baaien met strandjes.

Alonissos
Zo mogelijk nog groener dan de andere eilanden. Patitiri is het enige haventje. De betrekkelijke onbekendheid en het feit dat het alleen per boot te bereiken is, bepalen de ongedwongen sfeer op het eiland.

Kira Panagia
Noord oost van Alonissos, onbewoond. Prachtige ankerbaaien. Afgesloten van de wereld en alleen bespied door de goden.

Skiros
Verder weg van de andere eilanden met duidelijke invloeden van de iets verder weg gelegen Cycladen eilanden. Het plaatsje Skiros ligt aan de oostkust, de haven Linaria aan de westkust.

Wilt u meer weten over bezienswaardigheden van de Sporaden? Kijkt u dan op onze website onder Bestemmingen bij dit gebied. Of neem contact met ons op voor persoonlijk advies.