Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Chalkidiki betovert
Na twee dagen in het levendige Thessaloniki (met prachtige historie en prettige ‘urban vibes’) rijdt u het paradijs tegemoet. De eerste stop is de academie van Aristoteles, waar u naartoe kunt wandelen vanuit uw hotel in Olympiada. Hierna gaat u de drielandtongen van Chalkidiki tegemoet, beginnend in Ouranoupolis, vlak bij het monnikenstaatje Athos (alleen toegankelijk voor mannen). Vanaf de boot kan iedereen de kloosters van dichtbij zien. De route gaat verder naar Afytos, gelegen in de meest westelijke tand van het Chalkidiki. Rust, pijnbomen, wetlands, olijf- en wijngaarden en paradijselijke zandstranden. U heeft hier uitzicht op de veelal besneeuwde Olympus en de zonsondergangen zijn betoverend – net als deze hele rondreis.

Highlights


Vanaf € 0 p.p.

Inbegrepen:
 • Huurauto & transfer - Polyplan Reizen
 • Overnachting(en) - Polyplan Reizen
 • Logies & ontbijt - Polyplan Reizen
 • Wegenkaart & routebeschrijving - Polyplan Reizen
Vraag uw maatwerkofferte aan

Van dag tot dag

Dag 1
Vliegreis Amsterdam - Thessaloniki
Dag 1 (1)
Transfer naar uw hotel
Dag 2
Thessaloniki
Dag 3
Thessaloníki - Olympiada
ca. 1 ,75 uur rijden - 108 km
Dag 4
Olympiada
Dag 5
Olympiada - Ouranoupoli
ca 1 uur rijden - 50 km
Dag 6
Ouranoupoli
Dag 7
Ouranoupoli
Dag 8
Ouranoupoli - Afytos
ca. 1,75 uur rijden - 112 km
Dag 9
Afytos
Dag 10
Afytos - Luchthaven Thessaloniki
ca 1 uur rijden - 71 km
Dag 10 (1)
 Vliegreis Thessaloníki - Amsterdam

Vorstelijk verblijven

Tijdens deze rondreis verblijft u op de heerlijkste plekken die deze regio te bieden heeft. Bijvoorbeeld in het Makedonia Palace**** in Thessaloniki, direct aan de boulevard en vlak bij de uitgaanswijk Ladadika. Of het charmante Hotel Liotopi***, van waaruit u kunt wandelen naar Stagira, waar de grote filosoof Artistoteles werd geboren en les gaf (of naar het strand op 200 meter). Proef de heerlijke sfeer en de verfijnde Griekse keuken in Hotel Skites**** in Ouranoupolis, lid van Greek Historic Hotels. En beleef de authentieke romantiek van het Petrino Suites Hotel***, aan de rand van het dorp Afytos.

Prijsinformatie
 • Laagseizoen - vanaf € 0 p.p.
 • Middenseizoen - vanaf € 0 p.p.
 • Hoogseizoen - vanaf € 0 p.p.

Inbegrepen in de prijs

 • Accommodaties met ontbijt
 • Huurauto, Cat. C
 • Transfer naar eerste hotel

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Retour Vliegreis
 • Reserveringskosten: € 45
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50
 • SGR-Garantiefonds: €5,00 per persoon 
 • Toeristenbelasting *

Informatie huurauto categorie;
Categorie C = Citroën C3
Categorie D = Toyota Auris
Categorie K = Peugeot 301
Categorie G2 = Peugeot 301 automatisch
Categorie F = Nissan Evalia voor 7 personen*

Wij adviseren ten alle tijde om reistassen mee te nemen, deze passen gemakkelijk in de bagageruimte van de huurauto 

Toeristenbelasting Griekenland:
In verband met een nieuwe belastingwet die per 01/01/2018 is ingegaan betaalt u toeristenbelasting in Griekenland. Deze belasting dient u ter plaatse te voldoen aan het hotel.
- 0,50€ per kamer, per nacht voor 1-2 sterren
- 1,40€ per kamer, per nacht voor 3 sterren
- 3,00€ per kamer, per nacht voor 4 sterren
- 4,00€ per kamer, per nacht voor 5 sterren
- 0,50€ per nacht in een studio/appartement

Wij adviseren u graag bij het samenstellen van uw reis op maat!

Prijzen per persoon geldig voor zomer 2021 (t/m 31/10/21)

Voor alle autorondreizen geldt:
U kunt gebruik maken van de lijndienst van Transavia en KLM rechtstreeks van Amsterdam naar Athene & Thessaloniki. Het is tevens mogelijk om vanuit Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf en Brussel naar Athene te vliegen. Vanuit Brussel en Düsseldorf reist u met Air Berlin of Aegean naar Thessaloniki. Verder zijn er wekelijkse charters van Transavia rechtstreeks naar Preveza (za), Volos (vr).

De vliegtickets zijn niet inbegrepen in de prijzen.

Wij willen u heel het jaar door kunnen laten profiteren van de gunstigste tarieven in de markt op moment van boeken. U profiteert volop van onze gunstige inkooptarieven en stoelbeschikbaarheid bij diverse luchtvaartmaatschappijen. Alle genoemde prijzen zijn per persoon voor de gehele lengte van de rondreis inclusief; de door u gekozen categorie auto incl. verzekeringen (o.a. CDW) en ongelimiteerd aantal kilometers, verblijf op basis van logies & ontbijt en uitgebreide routeomschrijving per dag.


Goed om te weten

 • U kunt de rondreis per dag verlengen.
 • U kunt ook andere hotels bij ons boeken dan de hierboven genoemde.
 • Vólos als start- en eindpunt is een optie.
 • Ook is een langer verblijf op een of meer tussenstops mogelijk.
 • Voor vertrek ontvangt u van ons een speciaal voor u samengestelde beschrijving van uw route, de hoogtepunten en de hotels. Van dag tot dag, met heldere wegenkaartjes en contactgegevens.
 • Bij boeking ontvangt u de handzame taalgids Wat & Hoe Grieks.

Elke accommodatie heeft haar eigen bijzondere karakteristieken. Wat ze allemaal gemeen hebben: ze zijn goed bereikbaar, u ervaart er de Griekse gastvrijheid en ze voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van Polyplan.

 • Makedonia Palace - Polyplan Reizen
  Makedonia Palace

  Thessaloniki/Noord Griekenland

  Aan de boulevard van Thessaloniki op 5 minuten loop afstand van de “White Tower”. Op 13 kilometer vanaf de luchthaven van Thessaloniki. De dichtstbijzijnde busstop is 150 meter van het hotel gelegen.

 • Hotel Liotopi - Polyplan Reizen
  Hotel Liotopi

  Chalkidikí/Noord Griekenland

  In het vissersdorpje Olympiáda aan de oostkust van Chalkidikí. Vanuit het hotel kunt u een mooie wandeling maken naar Stágira, de plaats waar de grote filosoof Aristoteles is geboren en waar hij les gaf.

 • Skites - Polyplan Reizen
  Skites

  Chalkidikí/Noord Griekenland

  Op de derde vinger van Chalkidikí, bij het plaatsje Ouranoúpolis, aan de grens van de monnikenstaat Athos. Diverse gebouwen verspreid door de tuin met olijfbomen en paden die leiden naar het zwembad en het kiezelstrand.

 • Petrino Suites Hotel - Polyplan Reizen
  Petrino Suites Hotel

  Chalkidikí/Noord Griekenland

  Romantisch aan de oostkant van het schiereiland Kassándra, aan de rand van het dorp Afytos. Het hotel ligt iets boven het dorp met uitzicht over de zee.

Praktische informatie reizen vasteland

 • Uw reis op maat; alle beschreven autorondreizen worden aangepast aan uw voorkeuren. De reis wordt pas vastgelegd als u tevreden bent over alle details. Dat betekent dat u de route door ons kunt laten aanpassen, evenals de duur, de accommodaties en eigenlijk alles wat u maar wilt. Het grappige is dat bijna niemand van onze gasten de reizen precies boekt zoals aangegeven. Dat kán natuurlijk wel, maar ook u heeft uw eigen voorkeuren, wensen en interesses. U bent immers de massa niet!
  Rijden in Griekenland; Gun uzelf comfort en zorgeloosheid. Autorijden in Griekenland gaat verrassend gemakkelijk en soepel. De tweebaanswegen zijn vrijwel overal goed tot uitstekend en meestal ook zeer rustig. Er zijn trajecten waar u in een uur maar drie tegenliggers ziet. Alleen in de agglomeratie van Athene, waar de helft van de bevolking woont, is het natuurlijk drukker, maar daar zult u niet gauw een auto nodig hebben vanwege het moderne, fijnmazige openbaar vervoer.
 • De routebeschrijving; Comfortabel en zorgeloos trekt u in uw eigen tempo langs de bezienswaardigheden en door de natuur. U ontvangt voor vertrek onze veelgeroemde gedetailleerde routebeschrijving, een gemarkeerde wegenkaart, aparte heldere wegenkaartjes voor elk dagtraject, de afstanden, suggesties, wetenswaardigheden en alle benodigde contactgegevens. Vanzelfsprekend geheel toegesneden op uw maatwerkreis.
 • Assistentie ter plaatse; elke reis kan anders verlopen dan voorzien. U moet bijvoorbeeld de reis plotseling afbreken wegens omstandigheden. Of de door u bestelde bootexcursie kan niet doorgaan wegens te harde wind. U komt per ongeluk zonder benzine staan. Geen paniek: wij laten u nooit aan uw lot over. Ons motto is: wij laten u met rust, maar niet alleen. Wij blijven standby, zodat wij u ter plaatse meteen met raad en daad terzijde kunnen staan in onverhoopte situaties.
 • De Griekse taal; Gun uzelf een beetje kennis van de Ελληνικά γράμματα. De ‘Griekse letters’, staat daar dus. Het is niet per se nodig, maar kan u enorm van pas komen bij uw autorondreis. Op deze website staan bij belangrijke plaatsnamen tevens de namen in het Grieks, voor uw gemak. De bewegwijzering langs de weg ziet u meestal eerst in Griekse letters, binnen 200 meter gevolgd door de aanduiding in ons schrift. In beide schriften worden echter nogal losse spellingregels gehanteerd, dus als iets líjkt op de plaats die u zoekt, dan ís het ook de plaats die u zoekt. Op deze website volgen wij zoveel mogelijk de spelling die de gerenommeerde Capitool-reisgidsen gebruiken.
 • De afstanden; Een ander punt van aandacht zijn de afstandsaanduidingen in Griekenland. Het komt regelmatig voor dat deze niet kloppen. Zo kan het gebeuren dat u onderweg naar Náfpaktos een bord ziet dat belooft dat u het kustplaatsje over 10 kilometer bereikt, even verderop gevolgd door een bord met ‘Náfpaktos 14 km’. En als u aan tien mensen vraagt hoe ver het nog rijden is naar de Víkoskloof, krijgt u tien verschillende antwoorden. Het gemiddelde daarvan is vermoedelijk juist.
 • De huurauto. Welk type auto dat is, bepaalt uzelf. Wij adviseren graag bij uw keuze. Houdt er rekening mee dat Griekenland bepaald niet vlak is, dus een krachtige motor kan geen kwaad. Ook raden wij u aan om niet op comfort en kofferbakruimte te bezuinigen bij uw keuze. Op de aankomstluchthaven wordt uw huurauto altijd netjes aan u overgedragen en er worden heldere afspraken met u gemaakt over het inleveren. Wij werken alleen met kwaliteitsverhuurders. Ook kunt u onze rondreizen natuurlijk met uw eigen auto maken.
 • Overtocht Italië - Griekenland; Als generaal agent van Superfast Ferries en ANEK Lines biedt Polyplan al jarenlang de gunstigste tarieven en voorwaarden voor de oversteek vanuit diverse Italiaanse havensteden naar Igoumenítsa en Pátra. Beide Griekse havens zijn uitstekende beginpunten voor autorondreizen. Zie daarvoor ook bestemmingen Epirus, Noord-Griekenland en de Peloponnesos. U kunt er ook voor kiezen om de rondreis in Igoumenítsa te beginnen en in Pátra te beëindigen, of andersom. De extra vaarmijlen brengen geen extra ferrykosten met zich mee!
Rondreis augustus 2018 – Familie 5 personen - Polyplan Reizen

Rondreis augustus 2018 – Familie 5 personen

We zijn al een paar dagen terug, maar zijn nog aan het nagenieten. Wat een heerlijke vakantie hebben jullie verzorgd voor ons. Alles was heel erg goed geregeld en alle hotels waren geweldig. Heel veel dank voor de goede zorgen, ook namens de kinderen.

Met vriendelijke groet,
T. Nuijen

Uw wens is onze leidraad


Deze 10-daagse route vanuit Thessaloniki door het verleidelijke Chalkidiki is vooral bedoeld ter inspiratie of als basis. Een langer verblijf op een of meer tussenstops is altijd mogelijk. U kunt de rondreis ook uitbreiden met een strandweek ervoor of erna. Als u zelf een voorkeur heeft voor een accommodatie, dan kunnen wij die vanzelfsprekend opnemen in uw reisschema. Wij adviseren u graag!

Bel ons voor advies op maat