Wij helpen u graag!

Bel +31 (0) 20 657 5657 of maak een afspraak

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

De ‚Äėandere‚Äô Cycladen

Graag laten we u kennis maken met de ‚Äėandere‚Äô Cycladen ‚Äď die even zo prachtig zijn als de andere: Sifnos, Milos en Folegandros. Met een verblijf in Athene aan het begin van de reis en een stop op Santorini aan het einde is dit een vakantie volgens het boekje. Deze reis start met twee dagen in de bruisende hoofdstad van Griekenland. Na de korte city-trip, waarin u geniet van de historische schatten en de bruisende sfeer in de vele moderne winkel- en uitgaanswijken, gaan de trossen los voor de drie minder bekende Cycladen: Sifnos, Milos en Folegandros. Hier kunt u wandelen, van de zon genieten op een van de paradijselijke stranden, de vangst van de dag verorberen in een taverna in een van de gezellige havenplaatsjes, kapelletjes bezoeken √©n fotograferen en u onderdompelen in de gastvrijheid van de eilandbewoners.

Highlights

Vraag uw maatwerkofferte aan

Van dag tot dag

Dag 1
Vliegreis Amsterdam - Athene
Dag 1 & 2
Verblijf in Athene
Dag 3
Transfers en ferry naar Sifnos 
Dag 3 t/m 5
Verblijf op Sifnos 
Dag 6
Transfers en ferry naar Milos
Dag 6 t/m 8
Verblijf op Milos 
Dag 9
Transfers en ferry naar Folegandros
Dag 9 t/m 11
Verblijf op Folegandros
Dag 12
Transfers en ferry naar Santorini
Dag 12 t/m 14
Verblijf op Santorini
Dag 15
Transfers en ferry naar Athene Vliegreis Athene - Amsterdam 

UW DROOMREIS

Deze reis is bedoeld als voorbeeld, ter inspiratie. U kunt dit programma volgen ‚Äď het staat garant voor een heerlijke veelzijdige eilandenreis ‚Äď of uw eigen accenten aanbrengen. Wij denken graag met u mee hoe wij uw droomvakantie waar kunnen maken.

Prijsinformatie

Inbegrepen in de prijs: 
- Alle transfers
- Veerdiensten
- Accommodaties met ontbijt

Niet in begrepen in de prijs:
- Retourvlucht Amsterdam - Rhodos
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
- Reserveringskosten: ‚ā¨ 35,-
- Bijdrage aan calamiteitenfonds: ‚ā¨ 2,50
- Toeristenbelasting * 

* Toeristenbelasting Griekenland:
In verband met een nieuwe belastingwet die per 01/01/2018 zal ingaan betaalt u toeristenbelasting in Griekenland. Deze belasting dient u ter plaatse te voldoen aan het hotel.
-¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† 0,50‚ā¨ per kamer, per nacht voor 1-2 sterren
-¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† 1,40‚ā¨ per kamer, per nacht voor 3 sterren¬†
-¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† 3,00‚ā¨ per kamer, per nacht voor 4 sterren¬†
-¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† 4,00‚ā¨ per kamer, per nacht voor 5 sterren¬†
-¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† 0,50‚ā¨ per nacht in een studio/appartement

Prijzen per persoon geldig voor seizoen 2021 (t/m 15/10/21)

Voor alle Eilandenreizen programma’s naar de Cycladen geldt:

Prijzen zijn per persoon voor de gehele lengte van de eilandenreis. Bij de prijs is inbegrepen: de hotelovernachtingen op basis van logies / ontbijt, alle transfers en ferrytickets. Niet bij de prijs inbegrepen: vliegreis en luchthavenbelasting.U kunt gebruik maken van de lijndienst van Transavia of KLM naar Athene en vervolgens de ferry vanuit Piraeus naar de Cycladen of de wekelijkse charter van transavia.com rechtstreeks naar Mykonos (ma/do) & Santorini (ma/vr). Eilandenreizen op basis van 4 of 5 sterren hotels zijn tevens mogelijk. 

Wij adviseren u graag bij het samenstellen van uw reis op maat!

Goed om te weten:

 • Voorafgaand aan uw reis ontvangt u een nauwkeurig¬†reisschema met vertrek- en aankomsttijden.
 • Net als overal op de wereldzee√ęn kunnen de elementen¬†van invloed zijn op ferryovertochten en¬†dus op uw reisschema. U hoeft zich daarover geen¬†zorgen te maken. Onze lokale vertegenwoordigers¬†vangen u overal op en zorgen nauwgezet voor de¬†transfers. Zij zijn altijd op de hoogte van plotselinge¬†wijzingen in aankomst- en vertrektijden en¬†boeken u zo nodig om.
 • U kunt de eilandenreis met elk door u gewenst¬†aantal dagen verlengen.
 • De reis onderbreken met een langer verblijven op¬†een of meer eilanden is eveneens mogelijk.
 • Voor de hele reis kunt u kiezen uit drie typen¬†hotels:¬†Budget **, Comfort ***, Superior ****. Vanzelfsprekend zijn variaties ook¬†mogelijk,¬†wij assisteren u graag bij uw keuze.
 • Een andere combinatie en een andere volgorde van¬†de eilanden stellen wij ook graag voor u samen.
 • U kunt de eilandenreis ook vanuit Athene beginnen¬†met een aansluitende binnenlandse vlucht of¬†ferry naar de archipel.
 • Bij boeking ontvangt u de handzame taalgids Wat¬†& Hoe Grieks.

Overnachten als god in Griekenland

Elke accommodatie heeft haar eigen bijzondere karakteristieken. Wat ze allemaal gemeen hebben: u ervaart er de Griekse gastvrijheid, ze zijn goed bereikbaar en ze voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van Polyplan.

De aangeboden accommodaties zijn voorbeelden en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

 

Budget hotels Comfort hotels
 • Titania Hotel - Polyplan Reizen
  Titania Hotel

  Athene/Athene en omgeving

  Gelegen op Panepistimiou Avenue, in het hart van het historische en commerciële centrum. Het hotel is op loopafstand van de belangrijkste historische en culturele gebouwen en het nachtleven van Athene.

 • Delfini Apartments - Polyplan Reizen
  Delfini Apartments

  Sífnos/Cycladen

 • Santa Maria Village - Polyplan Reizen
  Santa Maria Village

  Mílos/Cycladen

 • Aspalathras White Hotel - Polyplan Reizen
  Aspalathras White Hotel

  Folégandros/Cycladen

 • Kamari Beach Hotel - Polyplan Reizen
  Kamari Beach Hotel

  Santoríni/Cycladen

  Dit gastvriendelijke hotel ligt aan het zwarte lavastrand Kamari Beach, aan de oostkant van het eiland Santorini. U loopt direct vanuit het hotel het strand op, waar u heerlijk kunt genieten en in de avond uren de zon kunt zien ondergaan.

Superior hotels
 • Hera Hotel - Polyplan Reizen
  Hera Hotel

  Athene/Athene en omgeving

  In een gezellige straat vlak bij de Acropolis, nieuwe Acropolis museum en Pláka en 10 minuten lopen van het Syntagma plein en het centrum van Athene. Metro station op 200 meter.

 • Kapetan Tasos Suites - Polyplan Reizen
  Kapetan Tasos Suites

  Mílos/Cycladen

 • Chora Resort - Polyplan Reizen
  Chora Resort

  Folégandros/Cycladen

 • El Greco Resort & Spa - Polyplan Reizen
  El Greco Resort & Spa

  Santoríni/Cycladen

  In het westen op het eiland Santorini, enkele minuten van het centrum van Fira, ligt het El Greco Resort & Spa. Het resort is gebouwd als een klein dorp. Voor wie graag dichtbij het centrum van Fira wil verblijven maar niet in de drukte, is dit hotel zeker een aanrader.

Praktische informatie Eiland-Hoppen

 • De veerboten; U maakt gebruik van¬†moderne en veilige veerboten, met uitgebreide¬†voorzieningen aan boord. Ook is er¬†veelal de keus voor snelle draagvleugelboten.¬†Het bijzondere van de eilandenreizen¬†van Polyplan is dat niets aan het toeval¬†wordt overgelaten.

 • De transfers; U wordt op de kade van¬†elk volgend eiland door ons ontvangen en¬†naar uw accommodatie gebracht. U ontvangt¬†dan meteen actuele informatie over¬†bezienswaardigheden en activiteiten op het¬†eiland plus de ferrybiljetten voor het volgende¬†traject. Ook wordt meteen met u afgesproken¬†hoe we uw transfer naar de vertrekkende¬†veerboot verzorgen.¬†

 • Want daarin onderscheidt Polyplan zich¬†graag. We laten u namelijk niet aan uw lot¬†over wanneer weersomstandigheden of¬†plotselinge wijzigingen in de dienstregeling¬†u verrassen. U hoeft zich geen zorgen te¬†maken over het verdere verloop van uw¬†reis. Polyplan is op de hoogte van onvoorziene¬†wijzigingen zodra die zich voordoen¬†en zal er zo nodig voor zorgen dat ferrytickets¬†worden omgezet en transfers en hotelboekingen¬†voor u worden aangepast. We¬†informeren en assisteren u ter plaatse. U¬†kunt zelf gewoon blijven genieten op het¬†eiland waar u dan verblijft.

 • De Griekse mythologie; In ons reisaanbod vindt u beschrijvingen¬†van onze eilandenreizen, de meeste met¬†namen uit de Griekse mythologie. Net als onze¬†autorondreizen moet u deze kant en klare¬†eilandenreizen zien als voorbeelden. Die kunnen¬†ideaal zijn voor u, maar persoonlijke¬†aanpassingen¬†zijn natuurlijk ook mogelijk. U¬†bepaalt immers zelf waar u langer wilt blijven,¬†welk eiland u wilt toevoegen of overslaan,¬†waar u de reis wilt beginnen en eindigen. Wij¬†assisteren u graag bij uw keuze, zodat we¬†een eilandenreis voor u kunnen vastleggen¬†die voldoet aan uw individuele wensen.

 • Uw reis op maat; alle beschreven Eilandenreizen worden aangepast aan uw voorkeuren. De reis wordt pas vastgelegd als u tevreden bent over alle details. Dat betekent dat u de route door ons kunt laten aanpassen, evenals de duur, de accommodaties en eigenlijk alles wat u maar wilt. Het grappige is dat bijna niemand van onze gasten de reizen precies boekt zoals aangegeven. Dat k√°n natuurlijk wel, maar ook u heeft uw eigen voorkeuren, wensen en interesses. U bent immers de massa niet!

 • Assistentie ter plaatse; elke reis kan anders verlopen dan voorzien. U moet bijvoorbeeld de reis plotseling afbreken wegens omstandigheden. Of de door u bestelde bootexcursie kan niet doorgaan wegens te harde wind. U komt per ongeluk zonder benzine staan. Geen paniek: wij laten u nooit aan uw lot over. Ons motto is: wij laten u met rust, maar niet alleen. Wij blijven standby, zodat wij u ter plaatse meteen met raad en daad terzijde kunnen staan in onverhoopte situaties.

 • De Griekse taal; Gun uzelf een beetje kennis van de őēőĽőĽő∑őĹőĻőļő¨ ő≥ŌĀő¨őľőľőĪŌĄőĪ. De ‚ÄėGriekse letters‚Äô, staat daar dus. Het is niet per se nodig, maar kan u enorm van pas komen bij uw autorondreis. Op deze website staan bij belangrijke plaatsnamen tevens de namen in het Grieks, voor uw gemak. De bewegwijzering langs de weg ziet u meestal eerst in Griekse letters, binnen 200 meter gevolgd door de aanduiding in ons schrift. In beide schriften worden echter nogal losse spellingregels gehanteerd, dus als iets l√≠jkt op de plaats die u zoekt, dan √≠s het ook de plaats die u zoekt. Op deze website volgen wij zoveel mogelijk de spelling die de gerenommeerde Capitool-reisgidsen gebruiken.

 • De vaartijden naar de eilanden; Een ander punt van aandacht zijn de vaartijden van de ferry. Deze zijn sterk afhankelijk van het type ferry en de route. Wij informeren u altijd vooraf over de reistijd en het type ferry waar u mee gaat varen.

 • De kracht van ervaring; Polyplan organiseert al ruim dertig jaar bijzondere eilandenreizen in Griekenland. Op basis van deze ervaring en de feedback van enthousiaste klanten hebben wij ter inspiratie een aantal voorbeeldreizen uitgestippeld. Deze geven u een idee van de vele mogelijkheden. Elke reis is uit te breiden, in te korten, aan te vullen met bijvoorbeeld een week zeilen of golfen, of af te wisselen met een stedentrip of autorondreis ‚Äď de mogelijkheden zijn praktisch eindeloos.

 • De beste partners; Polyplan werkt alleen met de beste lokale partners, wij hanteren hiervoor strenge kwaliteitscriteria. Dat geldt ook voor de ferrymaatschappijen die wij inschakelen voor de overtochten en de lokale agenten ter plekke. Ongeacht de omvang van uw reisgezelschap kunnen wij excursies voor u regelen, een zeiluitstapje of een rondrit per jeep. Altijd met de kwaliteit en betrouwbaarheid die u van Polyplan mag verwachten.

 • Uw hotelcategorie kiezen of ‚Äė√† la carte‚Äô; Bij het samenstellen van uw persoonlijke rondreis kunt u kiezen uit drie vaste categorie√ęn van accommodaties. U kunt ook ‚Äė√† la carte‚Äô uw eigen mix bepalen. Daarmee wordt uw reis nog persoonlijker en gevarieerder, en wij kunnen zo de reis helemaal passend maken bij uw budget. De gegevens van de hotels ontvangt u bij de overige reisbescheiden, ongeveer 10 dagen voor vertrek.

Budget
Kleinschalige hotels en pensions, eenvoudig, maar met comfortabele kamers en eigen badkamers met douche en toilet.

Comfort
Comfortabele hotels of appartementen, centraal gelegen met uitgebreide voorzieningen en meestal een zwembad.

Superior
Kleinschalige drie- en viersterrenaccommodaties, vaak boetiekhotels in of bij het centrale dorpje van het betreffende eiland.

A la carte: ultiem genieten
U kunt voor uw eilandenreis ook zelf een combinatie maken, bijvoorbeeld van ons ultiem luxe topsegment van vijfsterrenaccommodaties met authentieke driesterrenhotels op bijzondere plekken. Of alleen wellness-resorts… Aan u de keuze, wij adviseren u graag.

 • Slim boeken; Sommige eilandengroepen, zoals de Cycladen, zijn populair. Daarom raden wij u aan zo vroeg mogelijk te boeken. Bovendien kunt u dan profiteren van onze vroegboekkortingen. Bent u niet afhankelijk van schoolvakanties, dan is reizen buiten het hoogseizoen aan te raden. In het hoogseizoen bieden wij interessante combinaties van luxere accommodaties en budgetopties, zodat u toch voor een aantrekkelijke prijs kunt reizen.
 • Gedetailleerde reisinformatie; U ontvangt voor vertrek uw persoonlijke reisschema tot in detail uitgewerkt, met een kaartje van het gebied en lokale informatie. Inclusief de vertrektijden van ferry‚Äôs, contactgegevens van de lokale kantoren en suggesties en tips voor excursies en activiteiten (ook voor de kleinsten in uw reisgezelschap). Alle informatie is op maat, toegespitst op uw reis. Onze gedetailleerde informatiemap is inmiddels een begrip geworden voor klanten die met Polyplan op reis zijn gegaan.

 • U reist niet alleen; De service van Polyplan houdt niet op als u uw reis heeft geboekt. Ook tijdens uw reis staan wij voor u klaar. Mocht die ondanks alle grondige voorbereidingen toch anders lopen dan voorzien, dan zijn wij altijd stand-by om ter plekke voor een oplossing te zorgen.
Zeilen in Griekenland - Argo-Saronische Eilanden - oktober 2019 - Polyplan Reizen

Zeilen in Griekenland - Argo-Saronische Eilanden - oktober 2019

Wat een geweldige ervaring was ons zeilavontuur bij de Argo-Saronische eilanden. Dankzij de kennis van onze kapitein Rigas en de handige tips van Polyplan zagen wij de mooiste eilanden en gingen we voor anker in prachtige baaitjes waar de kinderen naar hartenlust konden zwemmen en snorkelen. De boot was geweldig: ruim en modern. Er was meer dan voldoende ruimte om aan boord te ontbijten en te lunchen. ’s Avonds dineerden we op de verschillende eilanden in de meeste idyllische havenplaatsjes en leuke taverna’s. Het was een topreis! Bedankt weer Polyplan!

Familie Vetter

UW PERSOONLIJKE ACCOMMODATIEVOORKEUR

Bij het samenstellen van uw persoonlijke eilandenreis kunt u kiezen uit drie vaste categorie√ęn van accommodaties. U kunt ook ‚Äė√† la carte‚Äô uw eigen mix bepalen. Daarmee wordt uw reis nog persoonlijker en gevarieerder, en wij kunnen zo de reis helemaal passend maken bij uw budget.

Budget

Kleinschalige hotels en pensions, eenvoudig, maar met comfortabele kamers en eigen badkamers met douche en toilet.

Comfort

Comfortabele hotels of appartementen, centraal gelegen met uitgebreide voorzieningen en meestal een zwembad.

Superior

Kleinschalige drie- en viersterrenaccommodaties, vaak boetiekhotels in of bij het centrale dorpje van het betreffende eiland.

A la carte

Ultiem genieten in ons topsegment van vijfsterren(+)-accommodaties of zelf een afwisselende variatie kiezen.