Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Het Pílio Gebergte ligt even voorbij de havenstad Volos aan het begin van het gelijknamige schiereiland. De berghellingen zijn weelderig begroeid met loofbomen en bieden samen met de talrijke snelstromende beken een overdadige natuur.

Verspreid liggen hier de heel bijzondere bergdorpen met centraal een alles overheersende eeuwenoude plataan op het dorpsplein en daaromheen de even oude herenhuizen. Deze herenhuizen (archontika) dateren uit een tijd van grote voorspoed en worden tegenwoordig gerenoveerd ten behoeve van een nog steeds groeiend toerisme.

Bekend vooral zijn de huizen in de dorpen Makrinitsa en Portaria, rijk voorzien van muurschilderingen en houtsnijwerk, die tegenwoordig dienst doen als hotel. Aan weerszijden van het Gebergte lokt de zee met verscholen stranden.

Autorondreis: Uw wens is ons vertrekpunt

Hoe uw autorondreis er ook uitziet: wij adviseren u over welke plaatsen geschikt zijn om langer te verblijven, afhankelijk van uw geplande reisduur. Als u graag Pílio wilt bezoeken, dan kan dat zeker! U ontvangt voor vertrek onze gedetailleerde routebeschrijving, suggesties voor excursies (ook voor de jongere reisgenoten), wetenswaardigheden en benodigde contactgegevens. U heeft een brede keuze uit nieuwe huurauto’s en busjes, desgewenst met chauffeur en privé-gids. Uniek is dat u uw auto op uw eindbestemming kunt inleveren. U hoeft dus geen ‘rondje’ te rijden, maar dat kan natuurlijk wel als u een speciale route voor ogen heeft. Combineer uw autorondreis bijvoorbeeld met een citytrip of ga eilandhoppen.

Onze autorondreizen naar Centraal Griekenland behoren tot de paradepaardjes van Polyplan Reizen. Dit gebied nodigt uit tot ontdekkingstochten per auto. De wegen zijn veelal rustig en goed, de routes die wij voor u uitstippelen adembenemend mooi. Dankzij onze maatwerk-aanpak kunnen wij elke reis voor u samenstellen, dus een bezoek aan Pílio kunnen we hier prima inpassen. U bepaalt het tempo. Wilt u veel zien en een grote afstand afleggen? Of ergens langer verblijven, een strandweek op een eiland of een citytrip eraan koppelen? Welke variant u ook bedenkt: Polyplan regelt het voor u.

Accommodaties & hotels in Pílio