Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Parikia is de hoofdplaats en belangrijkste haven van het eiland. Toeristisch centrum echter is Naoussa, de witgekalkte huisjes in de smalle straten achter de haven waar de inktvis hangt te drogen, maken het geheel ook letterlijk schilderachtig, getuige de vele schilders die hier aan het werk zijn.

Nog steeds wordt op het eiland het beroemde witte Paros-marmer gewonnen hoewel de voornaamste middelen van bestaan, behalve natuurlijk het toerisme, tegenwoordig van het land komen. Andere aantrekkelijke plaatsjes liggen verspreid rond het hele eiland, waarbij vooral de zuidkust met de stranden van Pisso Livadi tot Golden Beach erg in trek zijn.

Het huren van een vervoermiddel voor een paar dagen is op dit eiland zeker de moeite waard.

Eilandhoppen in stijl

Op basis van onze ervaring en de feedback van enthousiaste klanten hebben wij ter inspiratie een aantal voorbeeldreizen van eilandhoppen voor u uitgestippeld, ingedeeld naar eilandengroepen. Deze geven u een idee van de vele mogelijkheden. Elke reis is uit te breiden met bijvoorbeeld met een bezoek aan Páros of andere eilanden binnen de Griekse eilandengroep Cycladen, in te korten, aan te vullen met bijvoorbeeld een week zeilen of golfen, of af te wisselen met een stedentrip of autoreis – de mogelijkheden zijn praktisch eindeloos.

In Homerus’ heldendicht beleeft Odysseus talloze avonturen tijdens zijn omzwervingen over de Griekse zeeën. Treedt u in zijn voetsporen en kiest u voor een afwisselende reis in stijl langs de Griekse eilanden? Vertel ons uw wensen en wij stippelen uw droomreis uit. Wij organiseren al ruim dertig jaar bijzondere eilandenreizen in Griekenland – een van onze succesformules. Dus trossen los voor uw eigen avontuur, dat wij tot in de puntjes voor u regelen. U hoeft alleen maar te genieten van het Griekse eilandleven.

Accommodaties & hotels in Páros