Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Dit eiland is het belangrijkste eiland van de Cycladen en bestuurlijk centrum. In de 19e eeuw was de hoofdplaats Ermoupoli de belangrijkste Griekse havenstad met een bloeiende scheepswerf. Deze heel bijzondere stad bestaat uit 3 delen, die zich bij binnenvaren zeer nadrukkelijk presenteren. Op de eerste plaats de twee naast elkaar gelegen heuvels met links het middeleeuwse “Ano Syros” met de katholieke St. George kathedraal en rechts “Vrontado” met de orthodoxe Anastasis kathedraal. Met daar beneden het eigenlijke Ermoupolis met als centrum het indrukwekkende Miaoulis plein. Een stad die zich op bijzondere wijze geholpen door een rijke geschiedenis heeft ontwikkeld tot een hoogtepunt op een rondreis langs de Cycladen.

Eilandhoppen in stijl

Op basis van onze ervaring en de feedback van enthousiaste klanten hebben wij ter inspiratie een aantal voorbeeldreizen van eilandhoppen voor u uitgestippeld, ingedeeld naar eilandengroepen. Deze geven u een idee van de vele mogelijkheden. Elke reis is uit te breiden met bijvoorbeeld met een bezoek aan Sýros of andere eilanden binnen de Griekse eilandengroep Cycladen, in te korten, aan te vullen met bijvoorbeeld een week zeilen of golfen, of af te wisselen met een stedentrip of autoreis – de mogelijkheden zijn praktisch eindeloos.

In Homerus’ heldendicht beleeft Odysseus talloze avonturen tijdens zijn omzwervingen over de Griekse zeeën. Treedt u in zijn voetsporen en kiest u voor een afwisselende reis in stijl langs de Griekse eilanden? Vertel ons uw wensen en wij stippelen uw droomreis uit. Wij organiseren al ruim dertig jaar bijzondere eilandenreizen in Griekenland – een van onze succesformules. Dus trossen los voor uw eigen avontuur, dat wij tot in de puntjes voor u regelen. U hoeft alleen maar te genieten van het Griekse eilandleven.

Accommodaties & hotels in Sýros