Wij helpen u graag!

Bel +31 (0) 20 657 5657 of maak een afspraak

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Rond 1500 v.C. explodeerde de vulkaan waardoor o.a. een einde kwam aan de Minoische beschaving op het eiland Kreta. Een gedeelte van de kraterwand steekt nog steeds meer dan 200 meter boven de zee uit.

Op de top van deze kraterwand balanceert het huidige Fira, zoals Santorini en de hoofdplaats ook genoemd worden. Deze ligging heeft Fira tot de meest gefotografeerde plaats van Griekenland gemaakt. Cruise schepen brengen hun gasten nog steeds naar het kleine haventje onder Fira waar de 600 treden tellende klim naar boven begint (er is tegenwoordig ook een lift). Voor de reguliere veerdiensten werd ten zuiden van Fira een haven aangelegd.

Het gehele eiland is nog steeds bedekt door een dikke laag lava, hierdoor heeft het plaatsje Kamari een zwart lavastrand. Santorini is op meerdere manieren interessant. De hoofdplaats Fira is uniek en zal zeker meer dan eens bezocht worden.

Hetzelfde geldt echter voor de stranden en badplaatsjes. Dit betekent dat men bij het kiezen van de verblijfplaats, bewust een keuze moet maken voor stad of strand. Ons advies is: stad voor een kort verblijf en strand voor een verblijf van enkele dagen of meer.