Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Van de noordelijke eilanden Kálymnos Κάλυμνος (bergklimmen, oude sponsfabriekjes, johannietervesting, Grot van de Zeven Maagden), Léros Λέρος (groene heuvels, archeologie, Italiaanse invloeden van begin vorige eeuw) en Pátmos Πάτμος heeft Pátmos de grootste bekendheid. Dat komt doordat het een belangrijk bedevaartsoord is voor christenen, met name de orthodoxe. De apostel Johannes zou hier zijn Openbaring hebben geschreven, het laatste boek van het Nieuwe Testament. De Heilige Grot van de Apocalyps, het wonderschoon gedecoreerde Johannesklooster uit 1088 op de heuveltop en de historische witte stad Chóra χώρα op de flanken staan gezamenlijk op de Werelderfgoedlijst. Het geheel is één van de kroonjuwelen van Griekenland.

Eilandhoppen in stijl

Op basis van onze ervaring en de feedback van enthousiaste klanten hebben wij ter inspiratie een aantal voorbeeldreizen van eilandhoppen voor u uitgestippeld, ingedeeld naar eilandengroepen. Deze geven u een idee van de vele mogelijkheden. Elke reis is uit te breiden met bijvoorbeeld met een bezoek aan Pátmos of andere eilanden binnen de Griekse eilandengroep Dodekanesos, in te korten, aan te vullen met bijvoorbeeld een week zeilen of golfen, of af te wisselen met een stedentrip of autoreis – de mogelijkheden zijn praktisch eindeloos.

In Homerus’ heldendicht beleeft Odysseus talloze avonturen tijdens zijn omzwervingen over de Griekse zeeën. Treedt u in zijn voetsporen en kiest u voor een afwisselende reis in stijl langs de Griekse eilanden? Vertel ons uw wensen en wij stippelen uw droomreis uit. Wij organiseren al ruim dertig jaar bijzondere eilandenreizen in Griekenland – een van onze succesformules. Dus trossen los voor uw eigen avontuur, dat wij tot in de puntjes voor u regelen. U hoeft alleen maar te genieten van het Griekse eilandleven.

Accommodaties & hotels in Pátmos