Wij helpen u graag!

Bel +31 (0) 20 657 5657 of maak een afspraak

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Oostelijk even boven Ioannina ligt de Zagoria, een beschermd natuurgebied en Nationaal Park. Diepe afgronden met zwaar beboste hellingen en snel stromende rivieren zowel ondergronds als door de ravijnen. 

Het spreekt vanzelf dat dit gebied vooral in trek is bij de wandelende toerist.Favoriet zijn de Vikos kloof en de Aoos kloof met snel stromende beken die uiteindelijk de rivier Aoos vormen. Hier is het nog mogelijk onderweg de veldflessen te vullen aan een van de vele bronnen.

Een zeer populaire en forse wandeling is door de Vikos kloof, die zowel kan beginnen in Monodhendri richting Vikos of Papingo of in omgekeerde richting. Ook voor de minder geoefende wandelaar die z'n beperkingen kent liggen hier aantrekkelijke mogelijkheden. Er bestaat een netwerk van paden met mogelijkheden voor wandelingen variërend van een uur tot een volle dag of zelfs meer.

Zagoria is ook het gebied van de bekende boogbruggen, men vindt ze overal in dit wilde stromen gebied. Typisch zijn ook de huizen met de leistenen daken. Zagoria bestaat uit een vijftigtal dorpjes, elk dorpje met eigen mogelijkheden en bijzonderheden. Wij hebben drie plaatsen uitgekozen om op verschillende manieren van de Zagoria te kunnen genieten.

Allereerst het centraal gelegen dorpje Dilofo, naar onze mening het meest geschikt voor de bezoeker, die op eigen gelegenheid per auto en te voet het gebied wil verkennen vanuit verschillende plaatsen. Verder de meest bekende dorpen Megalo Papingo en Monodhendri, waarvan Monodhendri het uitgangspunt is vooral voor de actieve, sportieve bezoekers, die meer willen dan wandelen. Papingo echter ligt meer afgelegen en heeft meer sfeer en is daarom uitstekend geschikt om tot rust te komen.