Wij helpen u graag!

Bel +31 (0) 20 657 5657 of maak een afspraak

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Kreta, Kos, Rhodos… wie kent de namen niet? Maar Evia? Nooit van gehoord! In de dans om toeristen is het fotogenieke eiland Evia lang een muurbloempje gebleven. Hoe dat kan? Vraag het niet, maar profiteer ervan. Want aan de overkant van de bruggen, op nog geen uur rijden van het vliegveld van Athene, ontluikt een wonderschone wereld vol variatie. Daarom stijgt Evia met stip op onze favorietenlijst.

Evia Εύβοια is ideaal voor het vakantieritme ‘dagje strand, dagje bergnatuur, dagje cultuur…’ Het is perfect voor gezinnen. En het is bovendien een hoogtepunt in een autorondreis. Dus misschien is het bescheidenheid geweest. Of misschien wilden de Atheners Griekenlands tweede eiland lekker voor zichzelf houden. Maar het kan ook in de naam zitten dat Evia vroeger een ‘marketingprobleem’ had, zoals we dat tegenwoordig noemen. Want de iets ouderen onder ons hebben wellicht op school nog ‘Euboea’ geleerd. Dat is dus hetzelfde eiland. Want het Griekse Εύβοια spreek je uit als èvvia en wij schrijven dat als Evia.

Rechtstreeks vliegen naar Evia kan niet, maar het scheelt niet veel. Vanaf de internationale luchthaven van Athene is het minder dan 90 kilometer over de snelweg naar de tuienbrug die het vasteland met centraal Evia verbindt. En twee van de zes veerdiensten vertrekken van Rafína Ραφήνα (op 22 kilometer van de luchthaven) naar de zuidelijk op Evia gelegen plaatsen Marmári Μαρμάρι en Kárystos Κάρυστος