Wij helpen u graag!

Bel +31 (0) 20 657 5657 of maak een afspraak

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Ook bekend als Lefkada. Door een brug met het vasteland verbonden.

Het eiland is bergachtig met vooral aan de westkust steile hoog oprijzende rotsen. Elke moeizame afdaling wordt beloond met een uniek gouden strand. Het binnenland is vooral groen met een grote variëteit aan bomen- en plantengroei. Als afwisseling een dag in het binnenland met spectaculaire watervallen is beslist de moeite waard. Verspreid over het hele eiland, tegen de hellingen, schitterende dorpjes.

De oostkust is vlakker en doordat met het tegenover liggende vasteland een soort binnenzee wordt gevormd, zeer geliefd bij de zeilende watersporter. Over de brug komt men in de gelijknamige hoofdplaats, een ruim opgezette plaats met een groot plein en vele terrassen onmiddellijk aan de haven. Ook in het bewaard gebleven oude gedeelte is het leuk dwalen.

Zuidwaarts, halverwege het eiland het drukke toeristische Nidri. Eens zo ver, aan de zuidkust het gezellige Vassiliki, paradijs voor windsurfers.

Aan de westkust liggen de stranden meer verscholen zoals bij het rustige plaatsje Agios Nikitas. Lefkas is gemakkelijk te bereiken vanuit Nederland door de directe verbinding naar Preveza en biedt veel mogelijkheden voor een complete vakantie.