Wij helpen u graag!

Bel +31 (0) 20 657 5657 of maak een afspraak

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Het idyllische eilandje Paxí Παξοί is te klein om mee te tellen bij de Eptánisa. Maar vergis u niet: het is gemaakt door Poseidon hoogstpersoonlijk. Met zijn drietand wrikte hij een stuk van 13 kilometer lang van Corfu af, zodat zijn vrouw Amphitrite en hij een exclusief plekje voor zichzelf hadden. Exclusief is Paxí nog steeds, maar niet alleen voor de god van de zee en zijn eega. Vandaag de dag kunt u vanuit Corfu (maar ook vanuit Párga Πάργα op het vasteland) naar het eiland, voor dagexcursies of om er te verblijven. De aankomst in het pittoreske hoofdplaatsje Gáios Γάιος is heel bijzonder: u vaart dan heel dicht langs de mini-eilandjes Panagiá Παναγιά en Agios Nikólaos Άγιος Νικόλαοςde natuurlijk beschutte haven binnen.

Paxí staat vol met olijfbomen, heeft een ruige westkust met fraaie krijtkliffen en grotten en charmante vissersplaatsjes in pastelkleuren, wat duidt op een Venetiaans verleden. Onder de circa 2300 eilanders zijn nog altijd Italianen, zoals de puissant rijke familie Agnelli, u weet wel, van het Fiat-imperium. De onroerendgoedprijzen op Paxí behoren dan ook tot de hoogste van Griekenland.

Eilandhoppen in stijl

Op basis van onze ervaring en de feedback van enthousiaste klanten hebben wij ter inspiratie een aantal voorbeeldreizen van eilandhoppen voor u uitgestippeld, ingedeeld naar eilandengroepen. Deze geven u een idee van de vele mogelijkheden. Elke reis is uit te breiden met bijvoorbeeld met een bezoek aan Paxí of andere eilanden binnen de Griekse eilandengroep Ionische eilanden, in te korten, aan te vullen met bijvoorbeeld een week zeilen of golfen, of af te wisselen met een stedentrip of autoreis – de mogelijkheden zijn praktisch eindeloos.

In Homerus’ heldendicht beleeft Odysseus talloze avonturen tijdens zijn omzwervingen over de Griekse zeeën. Treedt u in zijn voetsporen en kiest u voor een afwisselende reis in stijl langs de Griekse eilanden? Vertel ons uw wensen en wij stippelen uw droomreis uit. Wij organiseren al ruim dertig jaar bijzondere eilandenreizen in Griekenland – een van onze succesformules. Dus trossen los voor uw eigen avontuur, dat wij tot in de puntjes voor u regelen. U hoeft alleen maar te genieten van het Griekse eilandleven.

Accommodaties & hotels in Paxí