Wij helpen u graag!

Bel +31 (0) 20 657 5657 of maak een afspraak

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Stranden, honing en een Heilige Berg

Het schiereiland Chalkidiki behoort tot het beste van wat Griekenland te bieden heeft. Gouden stranden met rustig ondiep water. Een weelderig gevarieerde natuur. Lokale lekkernijen, zoals de door Aristoteles geroemde honing en heerlijke lokale wijn. Oudheden en de nabijheid van bruisend Thessaloniki. Drie grote landtongen, waarvan eentje een monnikenstaat is met religieus zelfbestuur: Athos. Kortom: laat de Egnatia Odos even links liggen of vlieg rechtstreeks naar Thessaloníki.

Unieke charme

Vanuit de lucht ziet de zuidoostkant van het grillig gevormde schiereiland Chalkidiki er een beetje uit als de drietand van Poseidon die in de Egeïsche Zee steekt. Het hoofdlichaam van Chalkidiki wordt door de toeristen meestal haastig overgeslagen: ze zakken liever meteen af naar hun hotel op een van die drie 50 kilometer lange ‘tanden’, die elk hun eigen karakteristieken en charmes hebben. Van west naar oost zijn het Kassandra, Sithonia en Athos. In de luwten ertussenin liggen de Kassandrabaai en de Agio Orosbaai.

Er is veel te zien en toe doen in deze ‘groene tuin van Griekenland’. Vanuit elk van de drie landtongen is de rest van Chalkidiki gemakkelijk te verkennen op dagtochten. Nergens komt u verder dan 150 kilometer van Thessaloníki. Dat betekent maximaal genieten met minimale afstanden. Zeker niet overslaan: een bootexcursie langs de imposante kloosters van Athos.

Ontdek de prachtige omgeving van Chalkidiki

Bij uitstek geschikt om te pleisteren

Chalkidiki is bij uitstek geschikt om heerlijk te pleisteren. We bevelen u dan ook aan om in uw vakantiestrategie te kiezen voor één of hooguit accommodaties op de drie schiereilanden. Voor elk schiereiland kunnen we u een suggestie doen die uw wensen overtreft

Uw reis op maat? Bel of vraag een offerte aan