Wij helpen u graag!

Bel +31 (0) 20 657 5657 of maak een afspraak

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

De Mani is de algemene naam voor het middelste van de drie schiereilanden in het zuiden van de Peloponnesos en bestaat uit twee delen. De eigenlijke Mani is het ruige gedeelte na Areopolis. 
Tot voor kort leefden de bewoners hier in "clans" in versterkte dorpen een hard bestaan, gevuld met het plukken van olijven en vijgen. Een aantal van deze dorpen met de dicht op elkaar staande torens, versterkingen waarin men woonde, worden momenteel gerestaureerd. Maar nog steeds maakt het gebied dezelfde ruwe en ruige indruk als in voorbije eeuwen.

Vanuit de plaats Areopolis is een prachtige tocht van ca. 75 kilometer te maken over het hele zuidelijk deel van de Mani. De belangrijkste en meest indrukwekkende plaatsen tijdens deze tocht zijn de kleurrijke Diros grotten even voorbij Areopolis, het kleine haventje bij Gerolimenas en vooral niet te vergeten het hoog op de rotsen gelegen Vathia, een verzameling van grijze, grauwe torens, die voor een gedeelte zijn gerestaureerd en als "guest-house" worden verhuurd.

Heel anders is het eerste gedeelte, de zogenaamde "buiten-mani" ruwweg tussen Kalamata en Areopolis aan de uitlopers van het machtige Taygetos gebergte. De plaatsjes hier liggen afwisselend hoog aan de kust of direct aan zee. Dit gedeelte met de bergen nodigt uit tot sportieve excursies in het achterland en een langer verblijf. De bekendste plaatsen hier zijn Kardamila en Stoupa. Kardamila is zeer groen verscholen tussen de bomen met een klein natuurlijk haventje en een authentiek centrum, terwijl Stoupa het meer moet hebben van het fraaie strand.