Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

In de voetsporen van Alexander de Grote

Deze 15-daagse reis vanuit Thessaloniki voert langs alle bijzondere plekken uit de geschiedenis, de levendige stadjes en de heerlijke stranden van Noordoost-Griekenland. U kunt alle opgravingen bekijken die te maken hebben met het leven van Alexander de Grote: dit is zijn geboortegrond, waar ook zijn vader koning Philippos steden stichtte. Opgravingen van de Academie van Aristoteles bij Olympiada, waar Alexander de Grote is geschoold, en van zijn vermoedelijke graf in Amfipolis. En wat u zeker niet mag missen: de graven van Alexanders ouders, bij Vergina (op nog geen uur rijden van Thessaloniki). Letterlijk adembenemend indrukwekkend.
Bezoek de oosterse sfeer ademende stadjes Soufli, Didimotichou en Orestiada, die aan de rivier Evros liggen. De monding van deze rivier is een gigantisch mooi beschermd natuurgebied waar bijzondere trekvogels neerstrijken.
Het eiland Samothraki ontbreekt niet in deze reis. Het is puur en authentiek, omdat het nog nauwelijks toerisme kent. Er zijn historische schatten te vinden die dateren van voor de tijd van Alexander de Grote. De reis sluit u af in Thessaloniki, waar u zeker de sfeer moet proeven in Lavavika, met de vele terrasjes, taverna’s en bouzouki’s.

Dit zijn nog maar een paar highlights van deze bijzondere reis; in onze uitgebreide routebeschrijving die u voor vertrek ontvangt, staan al onze tips.

Highlights


Vanaf € 0 p.p.

Inbegrepen:
 • Huurauto & transfer - Polyplan Reizen
 • Overnachting(en) - Polyplan Reizen
 • Logies & ontbijt - Polyplan Reizen
 • Wegenkaart & routebeschrijving - Polyplan Reizen
Vraag uw maatwerkofferte aan

Van dag tot dag

Dag 1
 Vliegreis Amsterdam - Thessaloniki
Dag 1 (1)
Transfer naar uw accommodatie
Dag 2
Thessaloníki - Serres
ca 1,25 uur rijden - 94 km
Dag 3
Serres - Drama
ca. 1 uur- 71 km
Dag 4
Drama
Dag 5
Drama - Komotini/Maronia
ca 1,75 uur rijden - 132 km
Dag 6
Komotini/Maronia - Alexandroupolis
ca 45 min. rijden - 50 km
Dag 7
Alexandroupolis
Dag 8
Alexandroupolis
Dag 9
Alexandroupolis - Samothraki
ca. 4,75 uur (rijden/varen) - 68 km
Dag 10
Samothraki
Dag 11
Samothraki - Kavala
ca. 6 uur rijden/varen - 220 km
Dag 12
Kavala
Dag 13
Kavala -Thessaloníki 
ca. 1,75 uur rijden - 158 km
Dag 14
Thessaloníki 
Dag 15
Vliegreis Thessaloníki - Amsterdam

In stijl verblijven

De bijzondere ervaring van deze nieuwe reis komt terug in de afwisselende accommodaties die Polyplan voor u selecteerde. Hotel Filos Xenia Roxani Country House in Maronia is in een woord zalig. Zeker na dat ‘pareltje’ doet Hotel Niki Beach op Samothraki wellicht minder luxe aan. Op Samothraki is er nauwelijks toerisme, dus de accommodaties zijn daar eenvoudiger. Maar het personeel is evenzo gemotiveerd om uw verblijf aangenaam te maken. Vanuit het moderne Makedonia Palace in Thessaloniki kunt u op de fiets naar de gezellige wijk Lavavika.

Prijsinformatie
 • Laagseizoen - vanaf € 0 p.p.
 • Middenseizoen - vanaf € 0 p.p.
 • Hoogseizoen - vanaf € 0 p.p.

Inbegrepen in de prijs

 • Accommodaties met ontbijt
 • Huurauto, Cat. C
 • Transfer naar eerste hotel

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Retour Vliegreis
 • Reserveringskosten: € 45
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50
 • SGR-Garantiefonds: €5,00 per persoon 
 • Toeristenbelasting *

Informatie huurauto categorie;
Categorie C = Citroën C3
Categorie D = Toyota Auris
Categorie K = Peugeot 301
Categorie G2 = Peugeot 301 automatisch
Categorie F = Nissan Evalia voor 7 personen*

Wij adviseren ten alle tijde om reistassen mee te nemen, deze passen gemakkelijk in de bagageruimte van de huurauto 

Toeristenbelasting Griekenland:
In verband met een nieuwe belastingwet die per 01/01/2018 is ingegaan betaalt u toeristenbelasting in Griekenland. Deze belasting dient u ter plaatse te voldoen aan het hotel.
- 0,50€ per kamer, per nacht voor 1-2 sterren
- 1,40€ per kamer, per nacht voor 3 sterren
- 3,00€ per kamer, per nacht voor 4 sterren
- 4,00€ per kamer, per nacht voor 5 sterren
- 0,50€ per nacht in een studio/appartement

Wij adviseren u graag bij het samenstellen van uw reis op maat!

 

 

 

Prijzen per persoon geldig voor zomer 2021 (t/m 31/10/21)

Voor alle autorondreizen geldt:
U kunt gebruik maken van de lijndienst van Transavia en KLM rechtstreeks van Amsterdam naar Athene & Thessaloniki. Het is tevens mogelijk om vanuit Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf en Brussel naar Athene te vliegen. Vanuit Brussel en Düsseldorf reist u met Air Berlin of Aegean naar Thessaloniki. Verder zijn er wekelijkse charters van Transavia rechtstreeks naar Preveza (za), Volos (vr).

De vliegtickets zijn niet inbegrepen in de prijzen.
Wij willen u heel het jaar door kunnen laten profiteren van de gunstigste tarieven in de markt op moment van boeken. U profiteert volop van onze gunstige inkooptarieven en stoelbeschikbaarheid bij diverse luchtvaartmaatschappijen. Alle genoemde prijzen zijn per persoon voor de gehele lengte van de rondreis inclusief; de door u gekozen categorie auto incl. verzekeringen (o.a. CDW) en ongelimiteerd aantal kilometers, verblijf op basis van logies & ontbijt en uitgebreide routeomschrijving per dag.

Goed om te weten

 • U kunt de rondreis per dag verlengen.
 • U kunt ook andere hotels bij ons boeken dan de hierboven genoemde.
 • Vólos als start- en eindpunt is een optie.
 • Ook is een langer verblijf op een of meer tussenstops mogelijk.
 • Voor vertrek ontvangt u van ons een speciaal voor u samengestelde beschrijving van uw route, de hoogtepunten en de hotels. Van dag tot dag, met heldere wegenkaartjes en contactgegevens.
 • Bij boeking ontvangt u de handzame taalgids Wat & Hoe Grieks.

 

 


  

 

Elke accommodatie heeft haar eigebijzondere karakteristieken. Wat ze allemaal gemeen hebben: u ervaart er de Griekse gastvrijheid, ze zijn uitstekend bereikbaar en ze voldoen aan dealiteitseisen van Polyplan.

 

Hotel Elpida City 3*** - Serres    

Hotel Hydrama Grand 4**** - Drama

Hotel Filos Xenia 3*** - Komotini

Hotel Ramada Plaza Thraki 4**** - Alexandroupolis

Hotel Nikki Beach 3*** - Samonthraki

Hotel Luci - Kavala

 

 

 • Makedonia Palace - Polyplan Reizen
  Makedonia Palace

  Thessaloniki/Noord Griekenland

  Aan de boulevard van Thessaloniki op 5 minuten loop afstand van de “White Tower”. Op 13 kilometer vanaf de luchthaven van Thessaloniki. De dichtstbijzijnde busstop is 150 meter van het hotel gelegen.

Praktische informatie reizen vasteland

 • Uw reis op maat; alle beschreven autorondreizen worden aangepast aan uw voorkeuren. De reis wordt pas vastgelegd als u tevreden bent over alle details. Dat betekent dat u de route door ons kunt laten aanpassen, evenals de duur, de accommodaties en eigenlijk alles wat u maar wilt. Het grappige is dat bijna niemand van onze gasten de reizen precies boekt zoals aangegeven. Dat kán natuurlijk wel, maar ook u heeft uw eigen voorkeuren, wensen en interesses. U bent immers de massa niet!
  Rijden in Griekenland; Gun uzelf comfort en zorgeloosheid. Autorijden in Griekenland gaat verrassend gemakkelijk en soepel. De tweebaanswegen zijn vrijwel overal goed tot uitstekend en meestal ook zeer rustig. Er zijn trajecten waar u in een uur maar drie tegenliggers ziet. Alleen in de agglomeratie van Athene, waar de helft van de bevolking woont, is het natuurlijk drukker, maar daar zult u niet gauw een auto nodig hebben vanwege het moderne, fijnmazige openbaar vervoer.
 • De routebeschrijving; Comfortabel en zorgeloos trekt u in uw eigen tempo langs de bezienswaardigheden en door de natuur. U ontvangt voor vertrek onze veelgeroemde gedetailleerde routebeschrijving, een gemarkeerde wegenkaart, aparte heldere wegenkaartjes voor elk dagtraject, de afstanden, suggesties, wetenswaardigheden en alle benodigde contactgegevens. Vanzelfsprekend geheel toegesneden op uw maatwerkreis.
 • Assistentie ter plaatse; elke reis kan anders verlopen dan voorzien. U moet bijvoorbeeld de reis plotseling afbreken wegens omstandigheden. Of de door u bestelde bootexcursie kan niet doorgaan wegens te harde wind. U komt per ongeluk zonder benzine staan. Geen paniek: wij laten u nooit aan uw lot over. Ons motto is: wij laten u met rust, maar niet alleen. Wij blijven standby, zodat wij u ter plaatse meteen met raad en daad terzijde kunnen staan in onverhoopte situaties.
 • De Griekse taal; Gun uzelf een beetje kennis van de Ελληνικά γράμματα. De ‘Griekse letters’, staat daar dus. Het is niet per se nodig, maar kan u enorm van pas komen bij uw autorondreis. Op deze website staan bij belangrijke plaatsnamen tevens de namen in het Grieks, voor uw gemak. De bewegwijzering langs de weg ziet u meestal eerst in Griekse letters, binnen 200 meter gevolgd door de aanduiding in ons schrift. In beide schriften worden echter nogal losse spellingregels gehanteerd, dus als iets líjkt op de plaats die u zoekt, dan ís het ook de plaats die u zoekt. Op deze website volgen wij zoveel mogelijk de spelling die de gerenommeerde Capitool-reisgidsen gebruiken.
 • De afstanden; Een ander punt van aandacht zijn de afstandsaanduidingen in Griekenland. Het komt regelmatig voor dat deze niet kloppen. Zo kan het gebeuren dat u onderweg naar Náfpaktos een bord ziet dat belooft dat u het kustplaatsje over 10 kilometer bereikt, even verderop gevolgd door een bord met ‘Náfpaktos 14 km’. En als u aan tien mensen vraagt hoe ver het nog rijden is naar de Víkoskloof, krijgt u tien verschillende antwoorden. Het gemiddelde daarvan is vermoedelijk juist.
 • De huurauto. Welk type auto dat is, bepaalt uzelf. Wij adviseren graag bij uw keuze. Houdt er rekening mee dat Griekenland bepaald niet vlak is, dus een krachtige motor kan geen kwaad. Ook raden wij u aan om niet op comfort en kofferbakruimte te bezuinigen bij uw keuze. Op de aankomstluchthaven wordt uw huurauto altijd netjes aan u overgedragen en er worden heldere afspraken met u gemaakt over het inleveren. Wij werken alleen met kwaliteitsverhuurders. Ook kunt u onze rondreizen natuurlijk met uw eigen auto maken.
 • Overtocht Italië - Griekenland; Als generaal agent van Superfast Ferries en ANEK Lines biedt Polyplan al jarenlang de gunstigste tarieven en voorwaarden voor de oversteek vanuit diverse Italiaanse havensteden naar Igoumenítsa en Pátra. Beide Griekse havens zijn uitstekende beginpunten voor autorondreizen. Zie daarvoor ook bestemmingen Epirus, Noord-Griekenland en de Peloponnesos. U kunt er ook voor kiezen om de rondreis in Igoumenítsa te beginnen en in Pátra te beëindigen, of andersom. De extra vaarmijlen brengen geen extra ferrykosten met zich mee!
Eilandhoppen Cycladen juni 2018 – 2 personen - Polyplan Reizen

Eilandhoppen Cycladen juni 2018 – 2 personen

Wij wilden jullie graag nog bedanken voor alle goede zorgen om onze vakantie zo’n fijne te maken. We hebben twee heerlijke weken gehad in Santorini, Folégandros en Naxos. Eilandhoppen blijft altijd een kwestie van goed schakelen na aankomst op de volgende bestemming, zeker met deze drie totaal verschillende eilanden. Ondanks de kleine hick-ups aan het begin met de transfers, die door Polyplan weer netjes zijn rechtgezet met een paar telefoontjes (bij aankomst op het vliegveld van Santorini stond niemand en er was wat onduidelijkheid over de transfer van het Sunrise-hotel naar de haven), is alles uitstekend verlopen en hebben we een heerlijke vakantie gehad met weer drie voor ons nieuwe Griekse bestemmingen die wij nog niet eerder hadden bezocht, terwijl we toch al 30 jaar – minstens een keer per jaar – in Griekenland komen.

Graag tot een volgende keer!
T. Gerritzen

Nog specialer


Wilt u deze rondreis nog specialer maken? Dan raden wij u aan om in Kavala te verblijven in Hotel Imaret, naast het oude fort achter de gezellige boulevard. Oorspronkelijk was dit een school voor weeskinderen, gesticht door Koning Mohamed de Tweede van Egypte. De meerprijs is het waard. Voor wie niet dieper in de buidel wil tasten: u kunt er ook koffie of thee drinken om de unieke sfeer te ervaren. Overigens kunnen wij deze reis ook op andere punten aanpassen aan uw wensen. Vertel ons gerust uw wensen.

Bel ons voor advies op maat