Wij helpen u graag!

Bel +31 (0) 20 657 5657 of maak een afspraak

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Met suiteprijzen die kunnen oplopen tot duizenden euro’s per nacht is Hotel Imaret*****+ in Kavála niet voor iedereen weggelegd. Toch bevelen we aan om in het exclusieve hotel ten minste een kopje thee te gaan drinken, want het historische Ottomaanse gebouw is indrukwekkend. Imaret staat voor: Institute Mohamed Ali for the Research of Eastern Traditions. Het roze gebouw met torentjes en koepels werd in 1817 als islamitisch instituut voor hoger onderwijs geschonken door de pasja van Egypte, Mohamed Ali, die in Kavála was geboren en getogen.

Kavála Καβάλα is een bekoorlijk havenstadje, met boeiende musea, zoals over de teloorgegane tabaksindustrie en de prachtige woning van Mohamed Ali, de latere pasja (koning) van Egypte. Verder vindt u er leuke winkels, taverna’s en cafés, een imposante citadel met oosterse straatjes en een Romeins aquaduct. Ga er lekker als een Griek tussen de Grieken (vis)hapjes eten in een tsipouradiko, een eetgelegenheid waar men tevens tsipouro schenkt. Net als de Italiaanse grappa wordt tsipouro gedestilleerd uit de druivenrestanten bij de wijnproductie, een belangrijke bron van inkomsten in deze streek.

 

Niet ver van de stad ligt een van Griekenlands belangrijkste archeologische complexen: Fílippi Φίλιπποι. De apostel Paulus kwam hier om het geloof te verspreiden, maar werd gevangengezet. Dankzij een aardbeving had Paulus zich kunnen bevrijden, maar volgens het Nieuwe Testament koos hij ervoor te blijven en zo de zelfmoord van de gevangenbewaarder te voorkomen. De vermeende gevangenis, een imposant amfitheater en sporen van de Egnatía Odós zijn nog te bewonderen in Fílippi. Ook is er een museum met indrukwekkende vondsten.