Wij helpen u graag!

Bel +31 (0) 20 657 5657 of maak een afspraak

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Van de Ionische Zee tot aan de Turkse grens

Noord-Griekenland is met een oppervlakte van 42.400 km² iets groter dan Nederland. Het omvat alle regio’s langs de noordgrens en biedt een rijk gevarieerd (cultuur)landschap. Er wonen 2,75 miljoen mensen, van wie zo’n 800.000 in Thessaloniki, de tweede stad van het land. Het schiereiland Athos is een autonome religieuze staat, geleid door en alleen toegankelijk voor mannen (maar iedereen kan erlangs varen: een indrukwekkende
boottocht).

Een rijke geschiedenis

De moderne 670 kilometer lange Egnatia Odos, die van de Ionische Zee tot aan de Turkse grens loopt, werd in 2009 voltooid. Het was de proconsul van de Romeinse provincie Macedonia die anderhalve eeuw voor onze jaartelling de opdracht gaf om dwars door de Balkan een lange weg aan te leggen. Gaius Ignatius completeerde daarmee de verbinding tussen Rome en het Griekse Byzantium. In het jaar 330 wees keizer Constantijn Byzantium aan als de nieuwe hoofdstad van het rijk: Nova Roma. De Grieken noemden de stad Konstantinoupolis. En dat doen ze nog steeds, hoewel de metropool tegenwoordig internationaal bekendstaat als Istanbul.

Van u onderdompelen in de hippe stad Thessaloniki tot ontspannen op een van de goddelijke stranden van Chalkidiki, van ronddwalen in de geschiedenis van Alexander de Grote en zijn vader Koning Philippos en de Academia bezoeken van filosoof Aristoteles tot tsipouro drinken in het charmante havenstadje Kavala: Noord-Griekenland weet altijd te verrassen, voor iedereen. U kunt er zo veel indrukken opdoen… Niet alleen voor wat betreft de omgeving en wat er toe doen is (voor een actieve en een ontspannen reis), maar ook op culinair gebied.

De bijzondere extra's van Thessaloniki en Chalkidiki

Als u de charme en veelzijdigheid van Noord Griekenland wilt ontdekken, mag een bezoek aan de hippe, sfeervolle studentenstad Thessaloniki en het unieke vakantiegebied Chalkidiki, de ‘drietand’ van Griekenland, niet ontbreken in uw reis.

Geschiedenis en cultuur

CHARMANTE STEDEN

WIJNGEBIEDEN EN NATUUR

Ideaal combineren

Noord-Griekenland leent zich voor een adembenemende autoreis. Voor een zalige ontspannen strandweek. Voor een oversteek naar de rustige Noord-Egeïsche eilanden Thassos en Samothraki. Voor een city-trip naar het eigengereide hippe Thessaloniki. Voor een grotere rondreis naar Epirus. Alles is mogelijk, zowel bij een korter als een heerlijk lang verblijf.

Uw reis op maat? Bel of vraag een offerte aan