Wij helpen u graag!

Bel +31 (0) 20 657 5657 of maak een afspraak

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Hotel Orologopoulos heeft zijn deuren opnieuw geopend! Het hotel is oorspronkelijk gebouwd in de 19e eeuw en is een van de oudste gebouwen in de binnenstad van Kastoria. Dit twee verdiepingen tellende gebouw van traditioneel lokale architectuur, naast het centrale plein in Doltsó, is omgetoverd tot een luxe boutique hotel.

Kastoriá Καστοριά is één van de meest romantische stadjes van Griekenland. Het is idyllisch gelegen op de nek van een schiereiland in het Orestiádameer. Dat is genoemd naar de nimfen die erin leven, de mythische oreaden, beschermsters van de bergen rondom. In de straatjes en op de kaden van Kastoriá kun je heerlijk kuieren. Alle huizen hebben rode schilddaken, er zijn twee musea en maar liefst 54 Byzantijnse kerken, de oudste bijna duizend jaar geleden gebouwd. In vroeger tijden wemelde het van de bevers bij Kastoriá. Het stadje verwierf faam en welvaart door de pelsbewerking en handel, nog altijd een pijler van de lokale economie.

Het sfeervolle Doltso Luxury Hotel**** is gevestigd in een traditioneel herenhuis, dat is opgetrokken uit natuursteen. Doordat de muren niet gepleisterd zijn en er veel hout is gebruikt bij de inrichting, heeft het hotel een stoere look, terwijl het toch verfijnd is. Het hotel heeft gratis fietsen ter beschikking, zodat u lekker rond het meer kunt rijden en het stadje kunt verkennen.