Naar wie anders zouden we de reis naar de Argo-Saronische eilanden willen noemen dan naar Aphaia, de godin van de vruchtbaarheid? Ter ere van haar immers werd 2500 jaar geleden op Aígina een van de fraaiste tempels van Griekenland gebouwd. Aígina is de laatste stop op deze reis door de Argolische en de Saronische Golf. We gaan eerst naar Spétses, Ydra en Póros.

Voor meer informatie over de prijzen en de accommodaties: klik hier

Vlucht Amsterdam - Athene. Transfer naar haven van Piraeus, draagvleugelboot (2 uur) of grote veerboot (5 uur) naar Spétses. Transfer naar hotel.

In het havenkwartier Dápia vindt u terrasjes, restaurants en de watertaxi naar bekende strandjes als Agíi Anargíri en Zogeria. Deze bootjes vertrekken elke ochtend tussen 8 en 10 uur naar de stranden, om u aan het einde van de middag weer terug te brengen naar de haven. Op de stranden zijn lunchrestaurantjes.

Tranfer naar haven, in 1 uur (ferry) of halfuur (draagvleugelboot) naar Ydra, dat autovrij is. U loopt naar het hotel en wordt desgewenst geassisteerd door kruiers en ezels.

Ydra is een rotsachtig eiland en er werd eeuwenlang geleefd van de sponzenvisserij. Leuk is een muildiertocht naar het vrouwenklooster. ’s Avonds is de haven zeer levendig, met restaurants en taverna’s.

Boot naar Póros. Transfer naar uw hotel. Langs de boulevard treft u het ene restaurant na het andere. Het eiland is geliefd bij zeilers vanwege de veilige natuurlijke haven.

Het leukste strand ligt naast het Poros Image Hotel. Ook populair is het strand bij het Sirene Blue Resort. ’s Avonds kunt u in de straatjes genieten van een heerlijk diner. Langs de boulevard kunt u tot in de kleine uurtjes van muziek genieten.

Transfer naar haven, draagvleugelboot naar Aígina (halfuur, met ferry 1 uur). Vervoer naar uw hotel.

Het pistache-eiland heeft leuke stranden bij Perdika en Agia Marina. De Tempel van Aphaia is een must voor cultuurliefhebbers.

Transfer naar haven, boot naar Piraeus, transfer naar uw hotel in Athene.

Ga zeker naar de Akropolis en het bijbehorende museum. ’s Avonds uit eten in Pláka.

Transfer naar de luchthaven. Vlucht Athene - Amsterdam