Wij helpen u graag!

Bel +31 (0) 20 657 5657 of maak een afspraak

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

CORONA, DE HUIDIGE SITUATIE IN GRIEKENLAND
Zaterdag 15 mei 2021 is Griekenland officieel open voor toeristen. De afgelopen weken hebben er al een aantal versoepelingen plaatsgevonden. Hieronder zetten we de huidige situatie in Griekenland voor je op een rijtje.

KAN ER WEER VRIJ GEREISD WORDEN IN GRIEKENLAND?
Vanaf 15 mei 2021 zijn alle toeristen weer welkom. Er geldt geen quarantaineplicht meer voor reizigers die aankomen vanuit het buitenland. Wel wordt er nog random getest bij aankomst op de luchthaven. Tussen de onderlinge regio’s en eilanden in Griekenland mag er weer vrij gereisd worden. Reis je per vliegtuig of boot binnen Griekenland, dan dien je een pcr, rapid of self test te doen, binnen 24 uur voor vertrek. Reis je per auto dan is een test niet verplicht, wel wordt het sterk aangeraden.

WELKE TESTEN HEB IK NODIG OM TE MOGEN REIZEN?
Om naar Griekenland te reizen dien je een negatieve uitslag van een pcr test te laten zien, die uiterlijk 72 uur voor vertrek is afgenomen. Ook dien je een plf formulier in te vullen met o.a. je verblijfadres. Vanaf 1 juni begint Griekenland met de invoering van de Green pass. Reizigers tonen dan een negatieve pcr test of een bewijs van vaccinatie (laatste vaccinatie moet minstens twee weken geleden zijn toegediend). Voorwaarde voor de Green pass is wel dat Nederland deze ook al ingevoerd moet hebben. Dit zal naar verwachting niet voor eind juni gebeuren. Kijk voor de uitgebreide voorwaarden die Griekenland stelt op de site van de Griekse overheid.

HORECA EN WINKELS
Sinds maandag 3 mei zijn de terrassen weer open. Je mag met maximaal 6 personen aan een tafeltje zitten. De terrassen sluiten om 00:15 in verband met de avondklok die om 00:30 ingaat tot 05:00 ’s ochtends. Winkelen kan weer zonder afspraak, wel mogen er maar een aantal personen per aantal vierkante meters naar binnen, dus het kan zijn dat je buiten even moet wachten.

ACTIVITEITEN EN BEZIENSWAARDIGHEDEN
Alle archeologische sites en musea zijn geopend. Vanaf 21 mei gaan ook de openlucht bioscopen weer open. Vanaf 28 mei mogen er weer concerten plaatsvinden in de buitenlucht.

LAATSTE INFORMATIE
Bovenstaande informatie heeft betrekking op de huidige situatie in Griekenland. Houd voor de situatie m.b.t. Nederland de site Nederlandwereldwijd in de gaten voor de meeste recente informatie over reizen naar het buitenland. Houd ook onze website en sociale media in de gaten voor de laatste updates. Bij vragen kun je ons altijd een berichtje sturen!

Met vriendelijke groet,
Het Polyplan Team

 

 

 

Polyplan laat u graag kennismaken met het andere Griekenland!