Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

CORONA, DE HUIDIGE SITUATIE IN GRIEKENLAND
Maandag 2 mei 2022; Er gelden geen inreisvoorwaarden meer in Griekenland

Heenreis naar Griekenland

Er gelden geen inreisvoorwaarden meer in Griekenland. U hoeft geen coronabewijs meer te laten zien en hoeft u geen Passenger Locator Form (PLF) meer in te vullen. 

Lees voor meer informatie op de Griekse website Destination Greece Health First (informatie het Engels), ook als u per land of met de boot reist. Let op: Heeft u hier een vraag over? Neem dan rechtstreeks contact op met de Griekse autoriteiten. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u geen aanvullende informatie geven over de regels van Griekenland.

U kunt de CoronaCheck-app (het digitale coronabewijs – DCC) in Griekenland gebruiken. Print uw QR-code ook uit op papier.

Coronavirus in Griekenland

In binnenruimtes is het gebruik van een mondmasker nog steeds verplicht. Vanaf 1 juni 2022 zal dit niet meer nodig zijn. Het gebruik van een FFP2-mondmasker buiten is niet meer verplicht.

Er zijn in Griekenland andere maatregelen dan in Nederland. Bijvoorbeeld over hoeveel afstand u moet houden of de openstelling van restaurants, musea, toeristische attracties et cetera. U kunt deze informatie vragen aan uw reisorganisatie, de plaats waar u gaat verblijven (bijvoorbeeld bij uw hotel, camping of B&B). Ook kunt u informeren bij de plaatselijke VVV.

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Meer informatie?

Ga naar de website van de Europese Unie waar u nog meer informatie kunt vinden over de voorwaarden voor inreizen. Ook kunt u daar de lokale coronamaatregelen vinden, zoals bijvoorbeeld de regels over mondkapjes en over de openstelling van restaurants, musea en toeristische attracties. Op de website van de Griekse overheid vindt u informatie over besmettingscijfers per regio (informatie in het Engels).

Testlocaties in Griekenland

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Griekenland de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Medische zorg

De medische voorzieningen in de staatsziekenhuizen zijn veel slechter dan in Nederland. De private gezondheidszorg is goed, maar fors duurder. Zorg dat u goed bent verzekerd.

Gezondheidssituatie

Als u wilt checken of er voor Griekenland bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

LAATSTE INFORMATIE
Bovenstaande informatie heeft betrekking op de huidige situatie in Griekenland. Houd voor de situatie m.b.t. Nederland de site Nederlandwereldwijd in de gaten voor de meeste recente informatie over reizen naar het buitenland. Houd ook onze website en sociale media in de gaten voor de laatste updates. Bij vragen kun je ons altijd een berichtje sturen!

Met vriendelijke groet,
Het Polyplan Team

 

 

 

Polyplan laat u graag kennismaken met het andere Griekenland!