Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Alle genoemde excursies zijn inclusief vervoer van en naar uw hotel met Engels sprekende gids plus meestal een andere taal.

1. Ochtend excursie, 4 uur, dagelijks.
Rondrit per bus door de stad met bezoek aan de Acropolis en het nieuwe Acropolis museum (museum niet op maandag). Wij adviseren deze excursie zo kort mogelijk na aankomst in Athene. Deze eerste kennismaking met de stad maakt het gemakkelijk uw plannen voor de volgende dag(en) te maken. 

2. Kaap Sounion, 4 uur, dagelijks in de namiddag.
Tocht langs de Apollo kust met een aantal gezellige badplaatsjes naar het einde van het schiereiland met hoog op de rotsen de zuilen van de Posseidontempel. Vooral tijdens de zonsondergang is deze excursie zeer indrukwekkend. 

3. Delphi, volle dagtocht, dagelijks. Kan ook in 2 dagen gemaakt worden.
Bezoek aan de opgravingen en het museum van het vooral door het "orakel van Delfi" beroemde plaats. Onderweg wordt meestal nog even gestopt in het kort voor Delfi gelegen Arachova, in de winter vooral bij de Atheners populaire wintersportplaats. 
**Deze excursie is ook inclusief lunch te reserveren**

4. Argolis, volle dagtocht, 4x per week. Kan ook in 2 dagen gemaakt worden.
Interessante tocht met veel bijzonderheden onderweg. Op de eerste plaats het beroemde Kanaal van Korinthe dat de Peloponnesos scheidt van het vasteland. Verder een bezoek aan de opgravingen van Mycene de stad van Agamemnon en een van de vroegste beschavingen van Europa. Nafplion, de eerste hoofdstad van het moderne Griekenland en als hoogtepunt het theater van Epidaurus, bekend om de bijzondere akoestiek. 
**Deze excursie is ook inclusief lunch te reserveren**

5. Drie Eilanden Cruise, volle dagtocht, dagelijks.
Cruise langs drie eilanden rond Athene; Aegina, Poros en Hydra. Elk eiland met een geheel eigen sfeer. Aangename tocht met lunch aan boord onderweg. 

6. Meteoren, tweedaagse excursie naar de Meteoren kloosters bij het plaatsje Kalambaka.
Deze excursie kan ook in drie dagen worden gemaakt, in combinatie met Delfi.
Een aantal hoog, op als het ware uit het niets oprijzende rotsen gebouwde kloosters. Oorspronkelijk bewoond door monniken, die in manden met alles wat men nodig had werden opgetakeld. Tegenwoordig zijn de kloosters voor bezoekers eenvoudiger te bereiken, maar een bezoek blijft bijzonder indrukwekkend. 

7. Vierdaagse klassieke rondreis, 3x per week
Je vertrek op een aantal zaterdagen wordt deze excursie begeleid door een Nederlands sprekende gids. 
Combinatie van de rondreizen naar: Argolis, Delfi, Meteoren en uitgebreid met Olympia. Deze rondreis geeft een prachtig en uitgebreid beeld van de Griekse klassieke geschiedenis.