Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Ga eens opstap met onze Nederlandstalige privé gids. Ontdek de plekjes die u normaal gesproken niet zo snelt zult vinden en beleef Athene zoals de locals

Elke wijk in Athene heeft zijn eigen charme en eigen sfeer. Dat maakt de verkenningstocht door de stad zo afwisselen en veelzijdig.

 

Plaka
Plaka is de oudste wijk en tevens het toeristische hart van Athene. In de wirwar van steile straatjes en verborgen pleintjes zitten veel souvenirwinkels en taverna’s met gezellige terrassen. Hier eet u souvlaki en mousaka voor een zacht prijsje.

Anafiotika
Anafiotika is een idyllisch volksbuurtje aan de noordgrens van Plaka, geplakt tegen de flanken van de Akropolis. In de smalle, steile steegjes met woningen ter grootte van een postzegel is geen plaats voor souvenirwinkels; de sfeer is puur Grieks en des te leuker om er rond te dwalen.

Monastiraki
Monastiraki grenst aan Plaka en is ook voor een groot deel autovrij. In de statige straten met herenhuizen zitten veel kleine zaakjes die van alles en nog wat verkopen, van schoenen tot meubels. Niet te missen zijn de Poort van Hadrianus (132 n.Chr.) en de vlooienmarkt op zondag, naast het metrostation Monastiraki: hier proeft u de oriëntaalse sfeer als de rest van de stad nog slaapt. De souvlaki ligt al op de grill. Kentriki Agora (centrale markthal), de honderd jaar oude markthal is voor de Atheners hét adres om verse vis en vlees te kopen, op weg naar Monastiraki.

Syntagma
Syntagma, of beter gezegd het Syntagmaplein is het centrale punt van modern Athene. Hier komen alle bussen samen. Op het autovrije middenplein met fontein kunt u rustig zitten in de schaduw van de bomen, of in de nationale tuin bovenaan het plein, naast het parlementsgebouw waar elk uur de wacht wordt gewisseld.

Akropolis
Akropolis is het juweel van Athene met maar liefst vier belangrijke overblijfselen uit de Oudheid. De hele ring rondom de heuvel is afgesloten voor verkeer, u kunt er rustig wandelen over brede promenades die doorkijkjes bieden op de beroemde rots.

Thissio
Thissio ligt ingeklemd tussen het groen van de Agora en de Filopapposheuvel. Een aanrader op zomeravonden is de Sound & Light show over het oude Athene op de Pnyxheuvel, met fantastisch uitzicht op de Akropolis. Op deze plek vonden de volksbijeenkomsten plaats van de jonge democratie Athene. Anno nu is Thissio vooral bekend als populaire uitgaansbuurt voor jongeren.


Psirri
Psirri was vroeger een volkswijk, maar is de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een levendige buurt met veel jongerencafés. Verstopt in de smalle straten vindt u nog kleine, ambachtelijke werkplaatsen en bijzondere winkels.

Gazi
Gazi, ooit het terrein van de gasfabriek, nu hip en booming. Het ovaalvormige plein boven metrostation Keramikos is dé hotspot voor een gemêleerd publiek, van supertrendy tot alternatief. Na middernacht komt dit gebied tot leven, dan schuifelen de kleurrijke nachtvlinders en masse langs de vele cafés, bars, clubs en theaters.

Kolonaki
Kolonaki staat bekend als de bon ton buurt van Athene, wat af te lezen is aan de parken, statige gebouwen en chique winkelstraten. Hier bent u aan het goede adres voor exclusieve mode, design en juwelen. Tussen de bekende merken treft u mooie spullen aan van Griekse ontwerpers, leuk en local! Kolonaki is ook populair vanwege de vele cafés en betere restaurants – waar het prijsniveau ongeveer gelijk is aan dat in Nederland.

Glyfada
De badplaats Glyfada aan de Apollokust is min of meer een buitenwijk van Athene, zeker sinds de aanleg van een rechtstreekse tramverbinding met het centrum (kaartje ca. € 2,10). Glyfada is hot vanwege de gelikte beachclubs die het toch al mooie strand nog aangenamer maken. De beachclubs zijn open tot in de kleine uurtjes. Door de beschutte ligging aan een baai is het strand ook geschikt voor kleine kinderen.