Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Stad van Pallas Athene

Athene, de stad van godin Pallas Athene, is een groot openluchtmuseum waar heden en verleden naadloos met elkaar verweven zijn. Deze bruisende metropool heeft een heerlijk autovrij centrum, met gezellige pleinen, terrassen en winkelstraten, met musea van wereldklasse en een schoon en efficiënt metronetwerk. Athene is bovenal de stad van de Akropolis, de tempelstad die hoog boven alles uit rijst en waakt over de grande dame van Griekenland.

Hip & happening

Proef de mediterrane sfeer in de smalle, steile straatjes van Anafila en op de gezellige pleintjes met Griekse taverna’s in de volkswijk Plaka. Ontdek de chique boetieks, leuke wijkjes en hippe bars en clubs op het terrein van de voormalige gasfabriek. En niet te vergeten: het mooie strand van Glyfada met hippe beachclubs, gemakkelijk te bereiken met de tram vanuit de stad.

Eigenlijk zouden we beter kunnen opsommen wat u niet kunt doen in Athene: dan zijn we sneller klaar. Naast de talloze culturele highlights, zoals de Akropolis, de Agora en de vele prachtige musea, worden bezoekers op hun wenken bediend op het gebied van shopping, culinair, uitgaan en strand. Maak een stadswandeling met uw eigen gids, bezoek een museum waarna u neerstrijkt op een van de trendy terrassen, geniet van de zonsondergang op het strand. De combinatie van cultuur, lifestyle en ontspanning maakt Athene een verrassende city-tripbestemming voor jong en oud.

Ontdek Athene

Ons aanbod city-trips

Athene kennen wij goed, wij komen er zelf regelmatig. Voor ons was het dan ook geen lastige opgave om een aantal unieke city-trips samen te stellen. Ze zijn, net als al onze andere voorbeeldreizen, direct te boeken of aan te passen aan uw eigen wensen.

 • Tijdens deze veelzijdige citytrip krijgt u een uniek inkijkje in de stad Athene. Hoogtepunt is de wandeling langs de hoogtepunten en bezienswaardigheden van de stad, onder begeleiding van BNR-reporter, historicus en Griekenlandkenner Nikos Lanser.
  Inbegrepen:
  • Logies & ontbijt
  • Overnachting(en)
  • Transfer
   

Value cannot be null. Parameter name: mediaItem

UW REIS OP MAAT? BEL OF VRAAG EEN OFFERTE AAN