Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Athene als City-trip bestemming kan makkelijk uitgebreid worden met bijvoorbeeld een eilanden-cruise of georganiseerde rondreis langs de hoogtepunten van de Peloponnesos

In en om de stad is er zoveel te zien, dat het soms ook heerlijk is om rondgereden te worden of een begeleide tour in de omgeving te maken. Er is volop keuze, en alles is even leuk om te doen.

 

Bustour Akropolis, 4 uur, dagelijks

Rondrit per bus door de stad met bezoek aan de Acropolis en het nieuwe Acropolis museum (museum niet op maandag). Wij adviseren deze excursie zo kort mogelijk na aankomst in Athene. Deze eerste kennismaking met de stad maakt het gemakkelijk uw plannen voor de volgende dag(en) te maken.
Prijs vanaf € 62,- p.p.

Athene bij nacht, 4 uur, dagelijks

Rondrit door de uitgaanscentra van Athene met Griekse muziek en diner in een van de vele taverna’s, die de stad rijk is.
Prijs vanaf € 59,- p.p.

Kaap Sounion, 4 uur, dagelijks in de namiddag

Tocht langs de Apollo kust met een aantal gezellige badplaatsjes naar het einde van het schiereiland met hoog op de rotsen de zuilen van de Posseidon-tempel. Vooral tijdens de zonsondergang is deze excursie zeer indrukwekkend.
Prijs vanaf € 36,- p.p.

Delfi, volle dagtocht, dagelijks. Kan ook in 2 dagen gemaakt worden.

Bezoek aan de opgravingen en het museum van het vooral door het “orakel van Delfi” beroemde plaats. Onderweg wordt meestal nog even gestopt in het kort voor Delfi gelegen Arachova, in de winter vooral bij de Atheners populaire wintersportplaats.
Prijs vanaf € 78,- p.p.

Argolis, volle dagtocht, 4x per week. Kan ook in 2 dagen gemaakt worden.

Interessante tocht met veel bijzonderheden onderweg. Op de eerste plaats het beroemde Kanaal van Korinthe dat de Peloponnesos scheidt van het vasteland. Verder een bezoek aan de opgravingen van Mycene de stad van Agamemnon en een van de vroegste beschavingen van Europa. Nafplion, de eerste hoofdstad van het moderne Griekenland en als hoogtepunt het theater van Epidaurus, bekend om de bijzondere akoestiek.
Prijs vanaf € 78,- p.p.


Drie Eilanden Cruise, volle dagtocht, dagelijks

Cruise langs drie eilanden rond Athene; Aegina, Poros en Hydra. Elk eiland met een geheel eigen sfeer. Aangename tocht met lunch aan boord de cruise.
Prijs vanaf € 73,- p.p.

Meteoren, tweedaagse excursie naar de Meteoren kloosters bij het plaatsje Kalambaka.

Een aantal hoog, op als het ware uit het niets oprijzende rotsen gebouwde kloosters. Oorspronkelijk bewoond door monniken, die in manden met alles wat men nodig had werden opgetakeld. Tegenwoordig zijn de kloosters voor bezoekers eenvoudiger te bereiken. Deze indrukwekkende excursie kan ook in drie dagen worden gemaakt, in combinatie met Delfi.
Prijs vanaf € 143,- p.p.