Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Athene is altijd levendig en bruisend. Er worden tal van evenementen georganiseerd die een bezoek aan de stad extra bijzonder maken.

 

Pasen
Pasen is in het orthodoxe Griekenland het belangrijkste religieuze feest, met processies, missen en vooral veel eten. Pasen in Athene is een heel bijzondere belevenis; wel tijdig reserveren. De middeleeuwse Kapnikareakerk is een van de romantische plekken in de stad tijdens Pasen.

 

Athens Festival
Athens Festival, half juni-eind sept. Zo’n vijftig zomeravonden lang zijn er gevarieerde voorstellingen in het Herodes Atticustheater aan de voet van de Akropolis. Het programma bevat o.m. concerten, toneel en ballet. Ook internationale gezelschappen treden op (in eigen taal).

 

Sound & Light Show
Van mei tot oktober wordt de Sound & Light show georganiseerd, op de Pnyxheuvel die uitkijkt op de Akropolis. Op deze plek vonden de volksbijeenkomsten plaats van de jonge democratie Athene. Nu is dit het toneel voor een unieke lichtshow met de Akropolis als toneel.

 

Marathon van Athene, over het historische traject van een gedenksteen in Marathon naar het Panathinaikon-stadion in Athene. In 2004 werd op dit traject de marathon van de Spelen gelopen. Jaarlijks in november.

 

Voetbal
Elke zaterdag en zondag spelen de verschillende clubs uit Groot-Athene: Olympiakos, Piraeus, AEK en Panathinaikos. Kaartjes kunt u van tevoren via Polyplan Reizen reserveren.