Wij helpen u graag!

Bel +31 (0) 20 657 5657 of maak een afspraak

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Het lijkt verleidelijk om een hotel te boeken aan de ‘Griekse Rivièra’, de prachtige lange zandstranden aan de voet van de Olympus. Wij willen u echter een teleurstelling besparen. De kuststrook hier is allang geleden ontdekt door de massa, ook uit de nabije Balkanlanden. De vele budgetaccommodaties als gevolg daarvan werken remmend op een meer kwalitatieve ontwikkeling van het hotelaanbod. Vraag ons daarom naar maatwerk als u graag een aantal dagen in de regio wilt verblijven.

Weinig bergen spreken zo tot de internationale verbeelding als Griekenlands hoogste: de Olympus Όλυμπος. Eigenlijk is het niet een enkele berg, maar een keten van 52 veelal besneeuwde pieken, waarvan de hoogste top Mýtikas heet en 2917 meter boven de zeespiegel uitreikt.

 

Volgens de oude Grieken woonden op de Olympus oppergod Zeus en de overige goden. Wie anders zou immers steeds bliksem en donder veroorzaken? Het is dan ook ter ere van Zeus dat er in Olympia op de Peloponnesos  sportwedstrijden werden gehouden tussen de antieke stadsstaten, die ten slotte allemaal dezelfde religieuze overtuiging hadden.

Tegenwoordig kun je in het indrukwekkende Olympus Nationaal Park prachtige bergwandelingen maken. De hoogste top bereiken is alleen weggelegd voor geoefende klimmers. Er zijn meer dan 1700 verschillende planten en er is een goede kans dat u gemzen, reeën en everzwijnen tegenkomt. Uitvalsbasis is het gezellig drukke plaatsje Litóchoro Λιτόχωρο.

 

Om de mythologische betekenis van de Olympus beter te begrijpen is een bezoek aan de indrukwekkende opgravingen van Díon Δίον en het bijbehorende museum een aanrader. In deze oude Macedonische garnizoensstad, waar Alexander de Grote zijn troepen verzamelde voor zijn veldtochten, was onder andere een tempel gewijd aan Zeus.