Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Spectaculair genieten

Griekenlands hartstreek is rijk aan werelderfgoed, gezegend met prachtige natuur en verwend met zalige kustplaatsjes. Het gebied heeft zoveel spectaculairs te bieden, dat u er weken kunt rondtoeren zonder een dag hetzelfde te doen of een spoor van verveling. Centraal-Griekenland is het decor van veel mythen. Volgens de oude Grieken woonden op de Olympus oppergod Zeus en de overige goden. Wie anders zou immers bliksem en donder veroorzaken? Ter ere van Zeus werden in Olympia sportwedstrijden gehouden.

Mythisch mooi

Gemakshalve rekenen wij het leeuwendeel van het vasteland tot Centraal-Griekenland. Het eiland Evia, met bruggen verbonden aan het vasteland, hoort er feitelijk ook bij maar dat krijgt van ons apart aandacht. Centraal-Griekenland heeft een oppervlakte van circa 31.000 km², ongeveer evenveel als Nederland. Dit gebied telt nog geen 1,5 miljoen inwoners. Omringd door bergen is de Thessalische vlakte, een vruchtbaar landbouwgebied dat ooit een binnenzee was. Schiereiland Pilio is prachtig, op het magische af.

De afwisselende natuur, met bergen en strand, de unieke bezienswaardigheden en de heerlijke vissersplaatsjes maken Centraal-Griekenland een ideale bestemming voor iedereen die van variatie en authenticiteit houdt. Het museum bij de opgravingen van Delphi, het schiereiland Pilio, met zijn mix van prachtige natuur, zee, stranden, gastronomie en smaakvolle accommodaties, en de zonsondergang bij de Meteora-kloosters zijn zonder twijfel dé argumenten om Centraal-Griekenland als uw eerstvolgende bestemming te kiezen.

Cultuur en geschiedenis

Natuur

Keuze te over

Centraal-Griekenland heeft zelf al zoveel te bieden, maar deze regio is ook heel goed te combineren met diverse pareltjes van het andere Griekenland. Warm aanbevolen is de combinatie met Evia. Dat is weliswaar een eiland, maar is gemakkelijk te bereiken omdat het in het midden met het vasteland is verbonden door middel van twee bruggen en in het noorden en zuiden door middel van veerdiensten. Maar ook combinaties met Athene, Peloponnesos of de Ionische eilanden of de Sporaden zijn ideaal. Vóór uw reis ontvangt u onze uitgebreide reisinformatie, met nog veel meer tips, ook voor heerlijke eetadresjes en bijzondere plekken u tijdens uw reis kunt bezoeken. Niets hoeft, alles mag, en u bepaalt het tempo.

Uw reis op maat? Bel of vraag een offerte aan